Vukićević: Šta su Bojović i DF uradili za Danilovgrad otkad vrše vlast na državnom nivou?

Vukićević najavljuje da će pažnju posvetiti uređenju gradskog jezgra i valorizovati prirodne potencijale Zete, Ponikvice, Studenog i Vukotice

5433 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odbornički kandidat liste "Prava stvar – Koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad" Nikola Vukićević kazao je da nosilac izborne liste Demokratskog fronta Dragan Bojović nije ni na predaji izborne liste mogao a da ne spomene DPS, svoju višegodišnju opsesiju.

On je pitao Bojovića šta je njegova partija uradila u prethodne dvije godine koliko vrši vlast na državnom nivou, da pomogne razvoju Danilovgrada.

"Mislim da građani već znaju odgovor. Vlast čiji ste Vi dio bili, smanjila je budžetske prihode lokalnim samoupravama, pa i našoj opštini. Sve što ste obećali građanima Danilovgrada i glasno promovisali putem medija i društvenih mreža, nijeste ispunili. Sve je ostalo mrtvo slovo na papiru. Da ne spominjemo Vašu pomoć oko dinamike realizacije izuzetno važnog infrastrukturnog projekta tzv. “Martinićkog puta”?! Da Vas podsjetimo, to je investicija započeta zahvaljujući našoj lokalnoj upravi, koju dominantno realizuju državni organi", navodi Vukićević u saopštenju.

Ističe da je Danilovgrad jedna od rijetkih opština u Crnoj Gori čiji se broj stanovnika konstantno uvećava iz popisa u popis, i da je pored toga stopa nezaposlenosti znatno niža od iste na državnom nivou.

Poručuje da je Danilovgrad grad u koji se dolazi i u njemu i ostaje.

"Dolazi se putem rekonstruisanih bulevara, puteva, mostova i pruga. To je opština u kojoj se broj privrednih subjekata konstantno uvećava, a velike i uspješne kompanije u njoj pronalaze mjesto za poslovanje, što sve generiše otvaranje novih radnih mjesta. Naša partija sa koalicionim partnerima stvara grad dinamičnog razvoja. I u narednom periodu nastavićemo da realizujemo kapitalne projekte u oblasti privrede, ekologije, turizma i energetike".

Vukićević najavljuje da će pažnju posvetiti uređenju gradskog jezgra i valorizovati prirodne potencijale Zete, Ponikvice, Studenog i Vukotice.

"Podržaćemo otvaranje etno - sela i razvoj eko - turizma. Nastavićemo da izgrađujemo našu opštinu kao ekonomski, turistički, ekološki i kulturni centar Crne Gore. Stvaramo evropski grad po mjeri svih nas. Radimo pravu stvar! Stabilno, gledamo naprijed za Danilovgrad", zaključio je Vukićević.

Bonus video: