Koprivica: Đukanović da iskaže poštovanje prema Skupštini, demokratiju ne može da izbjegne

"Imate priliku da Skupštinu i demantujete jednostavnim potezom: delegirajte savjetnicima ovlašćenje da sazovu prvu narednu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da predsjedavaju istom", navodi Koprivica

15574 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Momo Koprivica pozvao je predsjednika države Mila Đukanovića da iskaže poštovanje i uvažavanje prema Stručnoj službi Skupštine, na isti način kako su i oni iskazali uvažavanje i poštovanje prema Stručnoj službi koju je Đukanović poslao da ga zastupa na sjednici Odbora.

Koprivica navodi da je kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu ponudio da Đukanović izabere dan i sat održavanja sjednice, odnosno da se njih 13 prilagode njemu, "zato što i Odbor i ja imamo obzira prema inokosnom organu na čijem ste čelu".

"Odbili ste da izaberete dan i sat održavanja sjednice, a onda me informisali da vam ne odgovara ni dan ni sat, kojeg ste mogli sami da izaberete. I umjesto sebe delegirao članove Vaše Stručne službe da odlučuju umjesto Vas. Ako Vam se nije dopalo mišljenje Stručne službe Skupštine Crne Gore, zašto mislite da je Vaša stručna služba superiornija u odnosu na instituciju pored Vas?", upitao je Koprivica.

Kako ističe, Đukanović je očigledno izbjegao obavezu, "ali demokratiju ne možete.

"U demokratiji postoje većine i manjine u odborima i plenumima, ali ne zato što su moje ili Vaše, nego zato što su to što jesu: većina, odnosno manjina. Ali, na kraju, imate priliku da Skupštinu i demantujete jednostavnim potezom: delegirajte savjetnicima ovlašćenje da sazovu prvu narednu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da predsjedavaju istom", piše u saopštenju Koprivice.

Bonus video: