Moskva: Iza protjerivanja diplomata iz Crne Gore jasno vidljiv zapadni trag

Zaharova preporučila Rusima da, s obzirom na neprijateljsko ponašanje vlasti u Podgorici, „kritički prilaze planiranim putovanjima u Crnu Goru“

28200 pregleda 23 komentar(a)
Zaharova, Foto: Shutterstock
Zaharova, Foto: Shutterstock

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da se iza protjerivanja šest ruskih diplomata iz Crne Gore "jasno vidi zapadni trag".

„Posljednjih godina u Podgorici su, iz sebičnih političkih pobuda, navikli da bespogovorno prate rusofobičnu ‘politiku obuzdavanja’ koju nameću Anglosaksonci, a koja danas pod dežurnom kamuflažom ukrajinskih događaja dostiže maksimalnu brzinu“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je navela, nemoguće je drugačije objasniti kako je zemlja koja je istorijski bliska i prijateljska za kratko vrijeme postala „gotovo isturena stanica ofanzive na Rusiju“.

Ona je preporučila Rusima da, s obzirom na neprijateljsko ponašanje vlasti u Podgorici, „kritički prilaze planiranim putovanjima u Crnu Goru“.

Navela je da „neprijateljsko ponašanje“ neće ostati bez odgovora.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je juče šest diplomata ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, zbog aktivnosti „koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima“.

Tokom prethodnih šest mjeseci pod istim obrazloženjem protjerano je šest ruskih diplomata.

Bonus video: