Stanić i Zeković odgovorili Kovaču: Božović može biti "ambasador" samo u Beogradu

Ministar pravde ranije danas kazao kako je nerazumljivo i neprihvatljivo da, "bez ikakvog povoda", Božoviću kao "zvaničnom ambasadoru" bude zabranjen ulazak u Crnu Goru

12769 pregleda 21 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je nepoželjna osoba u našoj državi i može biti "ambasador" samo u Beogradu, poručio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

On je reagovao na izjavu ministra pravde Marka Kovača, objavljenu na zvaničnoj Tviter stranici Ministarstva pravde, koji je kazao kako je nerazumljivo i neprihvatljivo da, "bez ikakvog povoda", Božoviću kao "zvaničnom ambasadoru" bude zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Snishodljovost i provincijalni odnos koji prema predstavnicima Vučićevog režima gaje predstavnici Socijalističke narodne partije u Vladi nijesu imali ni kolonijalni upravitelji u afričkim i azijskim provincijama. Božović je persona non grata i može biti 'ambasador' samo u Beogradu", napisao je Stanić na Tviteru.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković je kazao kako bi Kovač morao znati da Božović ne da nije ambasador, već je i zvanično persona non grata u državi u kojoj je Kovač ministar.

"Partijske demonstracije privrženosti tuđoj državi kroz vrijeđanje sopstvene možete na sajt SNP-a, ovo je ipak nalog Ministarstva pravde", naveo je Zeković na Tviteru.

Bonus video: