kazao da su predstojeći lokalni izbori "novi 30. avgust"

Danilović: Na vlast dolaze neki novi ljudi

“Imamo odličnog nosioca liste, imamo sjajne saveznike, imamo dobru priču, vaše je dragi moji samo da glasate, da se borite, a mi ćemo stvar da dovršimo", kazao je lider Ujedinjene

4302 pregleda 13 komentar(a)
Sa konvencije, Foto: Idemo, ljudi
Sa konvencije, Foto: Idemo, ljudi

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je aktuelnoj vlasti u da je njihovo vrijeme prošlo i da dolaze "neki novi ljudi".

“Mi smo bili i ostali različiti, ali na tu razliku večeras, pa do kraja ove kampanje, ukazujem posljedni put, zato što večeras prestaju razlike. Različiti smo, ali je ulog ogroman. Ovo je novi 30. avgust. Znam da ovdje trebamo da predstavljamo prije svega Podgoricu, da predstavimo ekonomski program za pravu i živu Podgoricu, da ne bude Glavni grad samo na papiru, nego da bude Glavni grad države koja nam je glavna. Znam šta sve treba, ali ono što želim da vam kažem, ono što osjećam svim bićem, je da svaka razlika stane u veći interes, naš interes, vaš interes. Imamo kad međusobno da se mjerimo, imamo kad međusobno da se nadvisujemo i da pokušavamo da dokažemo kako je neko više, a neko manje u pravu”, rekao je Danilović na konvenciji na kojoj je predstavljena koaliciona lista "Idemo, ljudi", koju čine Demokrate, Ujedinjena i DEMOS.

Govorio je i o odluci da se na lokalnim izborima nastupi u koaliciji.

“Mnogi su pitali Demokrate otkud sa vama Ujedinjena i Demos? Mnogi su pitali Ujedinjenu zašto ste vi sa Demokratama? Da smo imali samo jedan zajednički boj i bitku političku svakako ne pretjerujem nikad kad je u pitanju, bilo je mnogo težih vremena, nas je zapalo najlakše da samo ove koje smo jednom već potukli otjeramo u političku penziju i skinemo sa političke scene. Kad nas to pitaju ja kažem da dakle nije bilo ničega drugoga bez one zajedničke obrane, veličanstvenog izbornog rezultata naroda od 30. avgusta, da ništa drugo zajedno nismo radili mi i oni, mi iz Ujedinjene i oni iz Demokratske Crne Gore, da nijesmo zajednički podržali novog mandatara bez obzira na sve razlike, to bi bilo dovoljno da večeras budemo zajedno. Ja sam srećan što vidim i vas naše i nas naše, zbog toga što ste svi bili na jednoj istoj strani kad je bilo najskuplje i najteže”. Danilović je, kako je saopšteno, imao poruku i za aktuelnu vlast.

“Vaše je prošlo, dolaze neki novi ljudi. Ne moraju po pravilu biti mladi, ali dolaze časni i pošteni ljudi koji bi da sačuvaju i Podgoricu i Crnu Goru i druge gradove, koji bi da vam je otmu iz privatne prćije i da je vrate onima koji su ovdje rođeni, da vrate nadu onima koji će se ovdje roditi i da oduže dug prema onima koji su otišli sa ovoga svijeta, uvjereni da se nikada ništa neće promijeniti.” “Imamo odličnog nosioca liste, imamo sjajne saveznike, imamo dobru priču, vaše je dragi moji samo da glasate, da se borite, a mi ćemo stvar da dovršimo. Mi vam obećavamo da nas i da vas nikada nećemo izdati. Nismo izdali i kad se to isplatilo. Nije popustila ni Demokratska Crna Gora, ni Ujedinjena Crna Gora, nije popustio ni Demos, nisu popustili ni neki drugi u drugim koalicijama, ali oni koji jesu ne treba više da odlučuju o našoj sudbini. Dakle, dragi moji prijatelji, dragi moji ljudi, a to se kaže punim ustima i punoga srca vi da glasate, vi da pobijedite, a mi da vam čuvamo pobjedu u Podgorici i u drugim gradovima u Crnoj Gori, mi da čuvamo vašu pobjedu i mi da čuvamo vašu budućnost”, zaključio je Danilović.