čestitala dan unutrašnjih poslova

Đurović: MUP i UP svakodnevno doprinose stvaranju sigurne zemlje

Đurović ističe da su zadaci pripadnica i pripadnika MUP-a i Uprave policije ozbiljni i odgovorni, ali da nema dilemu da će i u budućnosti sve obaveze izvršavati u skladu sa propisima i etičkim kodeksom, te da će u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima

5408 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i pripadnicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Obavljajući svoju zahtjevnu dužnost hrabro, profesionalno i odlučno, svakodnevno doprinosite stvaranju sigurne zemlje i zaštiti svih njenih građanki i građana. Vi ste čuvari zakona i javnog reda i mira i, u tom smislu, imate značajnu ulogu u jačanju vladavine prava i funkcionisanju pravne države", navodi se u njenoj čestitki.

Đurović ističe da su zadaci pripadnica i pripadnika MUP-a i Uprave policije ozbiljni i odgovorni, ali da nema dilemu da će i u budućnosti sve obaveze izvršavati u skladu sa propisima i etičkim kodeksom, te da će u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima.

"Rad u MUP-u i Upravi policije nije običan posao, već podrazumijeva konstantnu dužnost služenja svakom žitelju, državi i zakonu, sa ciljem postizanja opšteg dobra. Zbog toga, država mora da stane iza zaposlenih u MUP-u i Upravi policije i da se u najvećoj mogućoj mjeri posveti poboljšanju njihovog životnog standarda", piše u čestitki.

Sigurna je, dodaje Đurović, da će MUP i UP nastaviti sa beskompromisnim i predanim radom na očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori, kao i zaštiti osnovnih društvenih vrijednosti i izgradnji bezbjednog okruženja za naše građane.