najavio zakazivanje sjednice skupštinskog odbora

Knežević će tražiti saslušanje Abazovića, Krivokapića, čelnika u bezbjednosnom sektoru i tužilaštvu

Jedan od lidera DF-a kazao da su za "rasulo u bezbjednosnom sektoru" najodgovorniji oni koji njime upravljaju

8086 pregleda 16 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević, kazao je kako planira da zakaže sjednicu tog tijela, na kojoj će predložiti saslušanje premijera Dritana Abazovića, šefa diplomatije Ranka Krivokapića, te čelnika u bezbjednosnom sektoru i Državnom tužilaštvu.

"Povodom nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner MVP-a, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još dvadeset osmoro stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata, uz konfuzne i kontroverzne informacije koje dolaze od strane zvaničnih organa Vlade i SDT-a, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države, planiram da zakažem sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu. Na sjednici ću predložiti saslušanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića, ministra odbrane Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, v.d. direktora ANB-a Save Kentere, v.d. VDT-a Maje Jovanović i GST-a Vladimira Novovića", saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta.

Kazao je da su neophodne dodatne informacije o navedenim slučajevima.

"Imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatram za svoju dužnost, da zakazivanjem sjednice Odbora dobijemo informacije o navedenim slučajevima. Bez namjere da sa pozicije predsjednika Odbora saopštavam političke stavove, dok ne obavimo kontrolno saslušanje, ipak moram primijetiti da ovoliko nelogičnosti koje saopštavaju predstavnici državnih organa, najbolje govori o tome da su za rasulo u bezbjednosnom sektoru upravo najodgovorniji oni koji upravljaju njime. I da je njihov najveći bezbjednosni uspjeh što se dosad nisu poubijali na sjednicama Vlade", zaključuje se u saopštenju.