Grbović: "Temelj za bolja Pljevlja" neće dozvoliti da se ugasi selo, možda i najvažniji pljevaljski resurs

"Osnovaćemo Narodnu kancelariju koja će pomagati registraciju seoskih gazdinstava i olakšati komunikaciju poljoprivrednika sa resornim Ministarstvom i ubrzati konačnu sertifikaciju pljevaljskog sira", piše u saopštenju

3259 pregleda 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Nosilac liste Temelj za bolja Pljevlja ( Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija) Saša Grbović poručio je da ta koalicija neće dozvoliti da se ugasi selo, ocjenjujući to kao možda i najvažniji pljevaljski resurs.

"Suočeni sa visedecenijskom katastrofalnom politikom centralne vlasti, možda i najgore su prošli pljevaljski poljoprivrednici. Bez adekvatne pomoći države i opštine, često opstruirani za pomoć oko rješavanja putne infrastrukture, koja je i kada bi bila odrađena brzo propadala, u cilju obezbjeđenja egzistencije porodice, mnogi ljudi su uradili jedino što im je ostalo u tom trenutku, ono što im je najteže, ostavili kuće i ognjište i krenuli trbuhom za kruhom", navodi se u njegovom saopštenju.

Grbović ističe i da samo promet pljevaljskog sira prelazi cifru od više miliona eura na godišnjem nivou.

"Sira, koji još uvijek nije sertifikovan i koji ne može biti izvezen u EU, jer firma kojoj je povjerena sertifikacija nema mogućnost da izda potvrdu za evropsko tržište", kazao je on.

Nova opštinska vlast će, prema njegovim riječima, posebnu pažnju obratiti na djecu sa seoskog područja.

"Minimum ispod koga nećemo ići je isplata još jednog dječijeg dodatka za svu djecu sa seoskog područja do punoljetsva, u istoj vrijednosti u odnosu na onaj koji primaju od države. Nećemo dozvoliti da nam škole opuste dok se nemilosrdno troše pare na besmislene projekte koji nikada neće oživjeti i koji ostaju mrtvo slovo na papiru", saopštio je Grbović.

Poručuje i da neće dozvoliti da se škole zatvore i ugroze egzistenciju prosvetnih radnika i njihovih porodica.

"Osnovaćemo Narodnu kancelariju koja će pomagati registraciju seoskih gazdinstava i olakšati komunikaciju poljoprivrednika sa resornim Ministarstvom i ubrzati konačnu sertifikaciju pljevaljskog sira", piše u saopštenju.

Takođe, navodi da će olakšati svaku vrstu komunikacije poljoprivrednika sa Sekretarijatima i svim lokalnim organima.

"Imamo ljude za nove projekte koji će biti u funkciji oživljavanja pljevaljskih sela, a samo uz jako selo imamo i jaka Pljevlja. Postavićemo temelj za jako selo, za jaka Pljevlja, za nova Pljevlja", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: