Kaluđerović: DPS je od Zete samo uzimao, a ništa joj nije dao

Ističe da su zaboravili da su Zeti dodijelili status opštine samo na papiru, kako bi se i dalje nastavila zloupotrebe njenih resursa za tuđe interese.

3332 pregleda 7 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Nositeljka liste "SNP - Temeljno za Zetu" saopštila je da nema veće ironije i licemjerstva nego kad čelnici zetskog DPS-a kažu da su "posvećeni istinskom razvoju i prosperitetu Zete i svih njenih građanki i građana“.

"Zaboravili su da se na spisku aktivista DPS-a, kojima je glavni akter afere "Koverta" Slavoljub Stijepović podijelio 100.000 eura za kupovinu glasova, spominje i nosilac liste DPS-a na prethodnim lokalnim izborima u Zeti", kazala je Kaluđerović, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Dodaje da su zaboravili da su mnogi Zećani za vrijeme vladavine DPS-a "bili izloženi progonu, ucjenjivanju i prijetnjama", kao i da su u prethodnom periodu od Zete samo uzimalo, a ništa joj se nije davalo.

Zaboravili su, kako kaže, da je i sudskim presudama potvrđeno da je kupovina glasova glavni metod kojim je DPS osvajao vlast u Zeti, kao i da su stavili interese partijskih čelnika na prvo mjesto i time postali saučesnici u srozavanju Zete.

Ističe da su zaboravili da su Zeti dodijelili status opštine samo na papiru, kako bi se i dalje nastavila zloupotrebe njenih resursa za tuđe interese.

"Zato je nedopustivo da Zetom i dalje "vedre i oblače" oni koji kupuju ljudske duše i njihovi mentori ogrezli u korupciji i kriminalu. Tome se konačno mora stati na put, jer Zeta nije ničija prćija, već će biti ono što zaslužuje - ponosna i časna opština u punom kapacitetu i sa svim onim što joj pripada", kazala je Kaluđerović.

Aktuelnoj vlasti u Zeti SNP poručuje da je vrijeme DPS-a prošlo, kao i da, kako kaže, dolaze neki novi ljudi, kojima su temeljni interesi Zete na prvom mjestu.

Bonus video: