Masoničić: U Baru 39 godina nije izgrađen vrtić

"Izgradnjom novog vrtića na adekvatnoj lokaciji, riješićemo ovaj decenijski problem naše opštine, uz to ćemo i uređenjem dvorišta barske gimnazije, dati novi život tom prostoru, kako bi naši srednjoškolci mogli sa ponosom da kažu da imaju najljepše školsko dvorište u Crnoj Gori"

2550 pregleda 12 komentar(a)
Dušan Masoničić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dušan Masoničić, Foto: Demokratska Crna Gora

Kandidat za odbornika koalicije Demokrata, Evropa sad i Ujedinjene Crne Gore "Dragan Tufegdžić - Idemo ljudi, demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar" Dušan Masoničić kazao je da u Baru 39 godina nije izgrađen nijedan vrtić.

"U našoj opštini još od 1983. nije napravljen nijedan objekat u kojem bi naši mališani mogli kvalitetno da provode vrijeme kada su im roditelji spriječeni da budu sa sa njima. Godinu 2019. ćemo svi dobro pamtiti po užasnim scenama uništavanja gimnazijskog parka i nasilja nad našim sugrađankama i sugrađanima. Tada je pod okriljem noći posječeno preko 90 stogodišnjih čempresa, kako bi se dvorište gimnazije oduzelo gimnazijalcima, i na tom mjestu izgradio vrtić koji ne ispunjava osnovne prostorne uslove, a neka druga parcela oslobodila investitorima bliskim lokalnoj vlasti", naveo je Masonićić.

Dodaje da na tom mjestu više čempresa, čuvenih krugova, amfiteatra i da je to mjestu sada samo zaraslo žbunje.

"Ali ima nade, nade u bolju budućnost, nade da ćemo demokratski, evropski i ujedinjeno smijeniti tridesetogodišnju vlast u Baru i ispraviti ovu veliku nepravdu. Izgradnjom novog vrtića na adekvatnoj lokaciji, riješićemo ovaj decenijski problem naše opštine, uz to ćemo i uređenjem dvorišta barske gimnazije, dati novi život tom prostoru, kako bi naši srednjoškolci mogli sa ponosom da kažu da imaju najljepše školsko dvorište u Crnoj Gori", naveo je Masoničić.

Bonus video: