Vuković: Glavni grad će izdvojiti sredstva za četvrtu zgradu za penzionere, ako izostane pomoć Vlade

Vuković je kazao da su se u prethodne četiri godine trudili da kao gradska uprava unaprijede položaj penzionera i starijih lica u Podgorici

5741 pregleda 16 komentar(a)
Vuković, Foto: Svi za naš grad
Vuković, Foto: Svi za naš grad

Gradonačelnik Podgorice i nosilac liste pokreta "Svi za naš grad" za predstojeće lokalne izbore, Ivan Vuković, kazao je da će Glavni grad, ako izostane pomoć Vlade, izdvojiti sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere.

Kandidati za odbornike tog pokreta su, na čelu sa Vukovićem, organizovaili druženje sa starijim građanima Podgorice, povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba.

Vuković je rekao, kako je saopšteno, da je taj datum podsjetnik mlađim generacijama na obavezu koju imaju prema toj kategoriji sugrađanima.

„Za nas je u posljednje četiri godine svaki dan je bio važan u tom smislu. Trudili smo se kao gradska uprava da unaprijedimo položaj penzionera i starijih lica u glavnom gradu. Mislim da, iako je iza nas težak period pun izazova, možemo biti zadovoljni, kada imamo u vidu šta smo skupa postigli. Trudili smo se da kreiramo jedan humani ambijent za ljude koji su pošteno radili i završili svoje radne karijere da bi mogli lijepo da žive u svom gradu“, kazao je on.

Vuković je podsjetio da je za naredni period planirana izgradnja četvrte zgrade za penzionere.

„Veoma sam zadovoljan što su posljednjih nekoliko godina izgrađene tri zgrade i što je na taj način gotovo 300 ljudi riješilo stambeno pitanje. Nako što smo opredijelili parcelu i pomogli izradu glavnog projekta za izgradnju stambene zgrade, odlučilo smo da, ukoliko izostane finansijska pomoć Vlade, Glavni grad izdvoji sredstva za izgradnju ovog objekta. Toliko smo vam dužni, jer je vaša generacija stvarala ovu državu i zato je naša obaveza da čuvamo ono što ste vi stvorili i to u jednom treškom vremenu. Trudićemo se i sačuvati i evropsku, građansku i multikulturalnu Podgoricu i evropsku Crnu Goru“, zaključio je Vuković.