"ohrabrujem sdt da slučaj završi do kraja"

Konjević: Mogli bismo politički da sumnjamo da predsjednik Vlade štiti one koji se bave švercom duvana

Na pitanje novinara da li je Vlada trebalo da smijeni direktora Uprave prihoda i carina, Konjević je je kazao da se mora poštovati pretpostavka nevinosti

51232 pregleda 114 komentar(a)
Konjević, Foto: Vlada Crne Gore
Konjević, Foto: Vlada Crne Gore

Slučaj nestanka cigareta koje je trebalo da budu uništene u pogonu fabrike u Nikšiću treba da bude ispitan do kraja i u tom pravcu ohrabrujem Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da slučaj završi do kraja, kazao je potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević.

"Ono što želim kao političku poruku da pošaljem jeste da ohrabrimo tužilaštvo da bez obzira ko stoji iza ovoga ovu aktivnost sprovedemo do kraja i da vidimo zaista ko su pokrovitelji ovih švercerskih aktivnosti koje je Specijalno tužilaštvo sprovelo posljednjih dana", kazao je Konjević u Danilovgradu odgovarajući na pitanja novinara, nakon posjete manifestaciji "Vojska u vašem gradu", saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku .

U saopštenju se dodaje da je pozdravljajući djelovanje SDT, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Konjević kazao da ova aktivnost mora da ide do kraja "jer se stvarao jedan utisak koji je dominantno kreiran od predsjednika Vlade, da neko politički štiti one koji se bave nezakonitim aktivnostima koje su vezane za šverc duvana".

"Sada već dovoljno bismo mogli politički da sumnjamo da to radi predsjednik Vlade (Dritan Abazović). Ja ne želim to da kažem ali imamo aktivnosti koje su usmjerene dominantno prema nezakonitim aktivnostima Uprave prihoda i carina, koja je morala da na jedan drugačiji način obezbijedi transport oduzetih cigara sa tačke A u tačku B gdje je trebalo uništavati", rekao je Konjević.

On je dodao da se "pravi jedan medijski performans već treći ili četvrti put, a da danas postavljamo pitanje da li su ta tri ili četiri puta stvarno uništeni kontigenti cigara koji su bili oduzeti ili su oni prošvercovani i danas se nalaze na sivom tržištu ili van granica Crne Gore".

"Zato kažem, ko god da stoji iza ovoga, ko god da je umiješan u ovo, bio to Raško Konjević ili Dritan Abazović, ja Vam kažem da Raško nije, mora se do kraja razriješiti. Jer dosta je više da na medijskoj sceni imamo olaka politička optuživanja. Danas na ova pitanja moraju da odgovore šef Uprave prihoda i carina g-din Milošević (Rade Milošević, direktor Uprave prihoda i carina) i predsjednik Vlade g-din Abazović koji tri puta pravio društvo u performasu za navodno uništavanje cigara koje sada vidimo su otuživane i na jedan volšeban način nestajale", rekao je Konjević.

Prema tome, istakao je on, neka SDT bez ikakvog zazora do kraja sprovede ovu aktivnost i da vidimo ko je politički pokrovitelj ovoga.

Na pitanje novinara da li je Vlada trebalo da smijeni direktora Uprave prihoda i carina, Konjević je je kazao da se mora poštovati pretpostavka nevinosti.

"Da li je on mogao personalno da učini neku aktivnost ne bih to komentarisao. Prezumpcija nevinosti postoji i tog načela se moramo držati", kazao je Konjević.