Terzić: Krivac za nerealizovanu investiciju u rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju je DPS

"Planirana sredstva za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju, kojima bi se poboljšali uslovi u toj zdravstvenoj ustanovi nisu utrošena za tu investiciju zbog odluke DPS-a da podrži Vladu Dritana Abazovića"

4852 pregleda 2 komentar(a)
Terzić, Foto: Prava Crna Gora
Terzić, Foto: Prava Crna Gora

Krivac za nerealizovanu investiciju u rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju je DPS (Demokratska partija socijalista), koji pred lokalne izbore pokušava da se opere od odgovornosti, saopštio je danas Predrag Terzić, nosilac liste Prave Crne Gore u Bijelom Polju i predsjednik Odbora Prave Crne Gore Bijelo Polje.

"Sredstva za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju su bila planirana Budžetom za 2022. godinu, ali ta investicija nije realizovana zbog opstrukcija DPS-a. Upravo je DPS glasao protiv tog budžeta i tako pokazao svoju nezainteresovanost za rješavanje problema bolnice u Bijelom Polju. Sjetili su se bolnice u Bijelom Polju tek pred lokalne izbore i to samo u svrhu pokušaja prikupljanja političkih poena. Planirana sredstva za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju, kojima bi se poboljšali uslovi u toj zdravstvenoj ustanovi nisu utrošena za tu investiciju zbog odluke DPS-a da podrži Vladu Dritana Abazovića. Upravo je Vlada Dritana Abazovića svojom rasipničkom politikom dovela do toga da nedostaju sredstva za rekonstrukciju ove zdravstvene ustanove", istakao je Terzić.

On je dodao da su građani Bijelog Polja, a naročito oni koji su bili pacijenti u bolnici u Bijelom Polju doživjeli neprijatnosti tokom svog boravka u ovoj bolnici, naročito tokom zimskog perioda kada su se smrzavali, zbog nedostatka grijanja i drugih problema sa kojima se bolnica suočava.

"Sredstva za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju moraju biti obezbijeđena, jer građani Bijelog Polja imaju pravo da se liječe u odgovarajućim uslovima. DPS je tri decenije imao priliku da riješi probleme bolnice u Bijelom Polju, ali očigledno da nije radio na tome. Funkcionerima iz DPS-a je važnije bilo da se bogate na račun građana, nego da rješavaju njihove probleme", rekao je Terzić.

On je poručio da se takva praksa mora zaustaviti, te da građani moraju biti na prvom mjestu.

"Vlast DPS-a u Bijelom Polju će konačno biti smijenjena 23. oktobra, tako da će se moći krenuti u rješavanje nagomilanih problema građana. Prava Crna Gora će se zalagati kao dio buduće vlasti u Bijelom Polju, da se riješe problemi sa kojima se suočava bolnica u Bijelom Polju", zaključio je Terzić.

Bonus video: