"pozdravljamo akciju anb i sdt"

DPS: Krijumčarenje, zamaskirano populističkim predstavama spaljivanja cigareta, imalo je zeleno svjetlo Abazovića

"Lažni Robin Hud, intimus visokog funkcionera BIA i glavnog operativca ruskih službi na Balkanu, sa "druženja" u Foči i na Zlatiboru, brat Abaz i njegova švercerska družina, ovaj put su se zaigrali"

25044 pregleda 35 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u otkrivanju šverca cigareta.

"Ohrabruje inicijativnost Specijalnog tužilaštva, da započne akciju i identifikuje počinioce ovih kriminalnih radnji, o kojima javnost bruji već nekoliko mjeseci. Jasno je da se ove kriminalne aktivnosti nijesu mogle sprovesti bez ključne uloge starješina državnih organa ove vlasti. Neupitno je da je ovo krijumčarenje, zamaskirano populističkim predstavama spaljivanja cigareta, imalo zeleno svjetlo predsjednika Vlade (Dritan Abazović), koji je ujedno i partijski šef, pomenutim starješinama", ističe se u saopštenju DPS.

Oni su dodali da sve ove okolnosti bacaju svjetlo na kontinuirane pokušaje predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da sebe i svoju partiju prikaže kao nepokolebljive borce protiv kriminala i šverca, a da sa druge strane pokušavajući da zavara trag, histerično napada svakog ko dovede u pitanje iskrenost njegove namjere, a posebno nesklad između njegovih riječi i postupaka.

"Lažni Robin Hud, intimus visokog funkcionera BIA i glavnog operativca ruskih službi na Balkanu, sa "druženja" u Foči i na Zlatiboru, brat Abaz i njegova švercerska družina, ovaj put su se zaigrali. Njihov plan da im nadležna Uprava "oduzme" robu, da lažira njeno spaljivanje, a da je zapravo prodaju i podijele plijen, da bi je na kraju, još jednom naplatili tužbom protiv države (jer naravno roba nije trebalo ni da im se oduzima) ovaj put je osujećen", kazali su iz DPS.