Perić i Milović u Briselu prezentovali programske ciljeve i strateške orijentacije Preokreta

"Akcentovano je opredjeljenje Preokreta ka zelenim politikama, politikama javnog stanovanja, zaštiti imovinskih prava i finansijske održivosti lokalnih samouprava, te potrebi uvođenja EU standarda u funkcionisanje sistema "

3832 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Pokret Preokret
Foto: Pokret Preokret

Članovi Preokreta Srđan Perić i Boško Milović boravili su u Briselu gdje su prezentovali programske ciljeve i strateške orijentacije pokreta.

Kako je saopšteno iz tok pokreta, Perić i Milović susreli su se sa predstavnicima 14 zemalja članica Evropske unije, kao i sa saradnicima parlamentarnih grupa Zelenih i Socijalista u Evropskom parlamentu.

"U predstavljanju je isticana snažna riješenost Preokreta ka rješenjima baziranim na dugoročno održivom razvoju i promovisanju principa neposredne demokratije. Akcentovano je opredjeljenje Preokreta ka zelenim politikama, politikama javnog stanovanja, zaštiti imovinskih prava i finansijske održivosti lokalnih samouprava, te potrebi uvođenja EU standarda u funkcionisanje sistema - što ne znači samo donošenje zakona - već i njihove primjene u praksi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: