DF Kolašin: Cilj nam je grad koji ulaže u svoje mlade

"Gradu su potrebni sadržaji koji će omogućiti mladima da kvalitetno provodne slobodno vrijeme. Potrebne su sekcije koje mogu biti zabavnog, naučnog ili sportskog karaktera, a za djecu parkovi i igrališta”

2819 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DF Kolašin
Foto: DF Kolašin

Grad koji ulaže u svoje mlade, uključuje ih u donošenje odluka bitnih za kvalitet života i pruža im mogućnosti da se kulturno uzdižu. To su, kako piše u saopštenju Izbornog štaba kolašinskog Demokratskog fronta (DF), neki od ciljeva kampanje “Za budućnost”.

U tom političkom savezu tvrde da kolašinska omladina “samo od starijih može čuti o vremenu kada u rodnom gradu bilo moguće kvalitetno provoditi slobodno vrijeme”. Za to, piše u saopštenju Izbornog štaba DF, nema mogućnosti već više od dvije decenije.

“Već više od dvije decenije živimo u Kolašinu, a samo smo nekoliko puta otišli na predstavu, pogledali film u bioskopu i svega par puta željno isčekivali neki muzički događaj na trgu svog grada. U Kolašinu djeca, adolescent i omladina nemaju svoje mjesto, zato se sve više pribjegava onoj mračnoj strani, koja kako oni kažu "ubija dosadu". Kampanja “Za budućnost Kolašina” predlaže aktiviranje mladih i veću socijalnu uključenost. Gradu su potrebni sadržaji koji će omogućiti mladima da kvalitetno provodne slobodno vrijeme. Potrebne su sekcije koje mogu biti zabavnog, naučnog ili sportskog karaktera, a za djecu parkovi i igrališta”, tvrde iz Izbornog štaba DF.

Kolašinu su, objašnjavaju, potrebni klubovi za mlade, te uključivanje u sfere nauke, politike, ekonomije….Iz Izbornog štaba DF kažu i da bi na taj način bilo olakšano svakom mladom Kolašincu "da odabere svoj put, ali i da ostane ili se vrati u rodni grad, nakon završenog fakulteta".

"Treba da radimo za svoj grad, a grad da ulaže u omladinu, u njihove sposobnosti. Samo tako mladi ljudi mogu svojom energijom, kretivnošću, talentima i znanjem pomoći i gradu i svojoj djeci, kasnije. Sadašnjost je siva, ali to nas ne sprječava da radimo bolju budućnost", navodi se u saopštenju

Bonus video: