Bogdanović: Poslanici Demokrata glasaće protiv predloga da Žugić dobije treći mandat na mjestu guvernera CBCG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je 26. septembra predlog predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović da za guvernera CBCG bude imenovan Žugić

38498 pregleda 35 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanici Demokrata glasaće protiv predloga da treći mandat na mjestu guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) dobije Radoje Žugić, saopštio je danas Boris Bogdanović, šef Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

Bogdanovićevu izjavu dostavila je Demokratska Crna Gora.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je 26. septembra predlog predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović da za guvernera CBCG bude imenovan Žugić.

Aktuelni guverner CBCG, Žugić, bio je predmet provjera Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) 2018. godine povodom prijave o zloupotrebama novca za udruženja penzionera i naplaćivanja članarina u periodu od 2004. do 2010. godine kada je bio direktor Fonda PIO.

Žugić je 29. septembra na konferenciji za medije rekao da nije umješan niti odgovoran za bilo koje afere koje mu se stavljaju na teret poput Abu Dabi fonda, zaštite Prve banke, Fonda PIO, nepotizma u CBCG,... i da je otvoren za saradnju sa tužilaštvom po svim tim pitanjima.

On je tada kazao da ako bi se glasalo na osnovu rezultata, a ne politike, smatra da bi mu poslanici dali novi mandat.

Premijer Dritan Abazović kazao je na današnjem presu da je Crnoj Gori potreban novi guverner CBCG.

Bonus video: