Nešković: Loša putna infrastruktura je i dalje osnovni problem i prepreka razvoju Bjeliša

"Dok skoro svakodnevno slušamo nadležne u opštinskoj vlasti kako je naš grad na putu da bude turistički centar Crne Gore, evropski i moderan, putevi Bjeliša, naselja najbližeg gradu, nemaju ni trotoar", rekao je Milan Nešković, kandidat koalicije "Dragan Tufegdžić - Idemo, ljudi! Demokratski, evropski ujedinjeno za Bar" za odbornika u SO Bar

4425 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Loša putna infrastruktura je i dalje osnovni problem i prepreka razvoju Bjeliša, saopštio je Milan Nešković, kandidat koalicije "Dragan Tufegdžić - Idemo, ljudi! Demokratski, evropski ujedinjeno za Bar" za odbornika u Skupštini opštine (SO) Bar.

"Uske ulice svakodnevno prave problem stanovnicima ovog sve gušće naseljenog mjesta", istakao je Nešković, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

On postavlja pitanje "da li ste znali da u naselju Bjeliši nema trotoara?" "Dok skoro svakodnevno slušamo nadležne u opštinskoj vlasti kako je naš grad na putu da bude turistički centar Crne Gore, evropski i moderan, putevi Bjeliša, naselja najbližeg gradu, nemaju ni trotoar. Loša putna infrastruktura je i dalje osnovni problem i prepreka razvoju Bjeliša. Uske ulice svakodnevno prave problem stanovnicima ovog sve gušće naseljenog mjesta", kazao je Nešković.

Po njegovim riječima "izgradnjom nadvožnjaka i zatvaranjem pružnog prelaza dodatno se opteretila raskrsnica kod "Bomaka", stvarajući nepregledno usko grlo koje ne može da izdrži trenutni intezitet saobraćaja".

"Ulica Stara pruga nema trotoar, što otežava svakodnevno kretanje vozačima i pješacima, naročito djeci koja idu u školu. Nova vlast predvođena koalicijom Demokrate, Evropa sad, Ujedinjena Crna Gora će planskim pristupom riješiti ove probleme", rekao je Nešković.

On je kazao da će se rekonstrukcijom raskrsnice riješiti problem uskog grla.

"Probijanjem ulice koja će spojiti Burtaišku i ulicu Stara pruga, značajno će se rasteretiti saobraćaj i omogućiti brži pristup nadvožnjaku. Ulicu Stara pruga unaprijediti izgradnjom trotoara, saobraćajnom signalizacijom, autobuskim stajalištem i uvođenjem autobuske linije. Ostale ulice proširiti u skladu sa mogućnostima kako bi se olakšalo mimoilaženje automobila. Samo ozbiljnim i planskim pristupom možemo razvijati grad. Zato na mjestima odlučivanja treba da dođu novi ljudi", kazao je Nešković.

Bonus video: