Marković: Riješićemo problem "Most Đinovića" u Baru

"Nerijetko se dešava da automobili propadnu u kanal, dok su česte scene nemoćnih vozača koji sa jednim ili sa dva točka propadnu i oštete vozila. Budući da zaštitna ograda ne postoji, dešava se da u kanal propadne i poneki pješak"

1937 pregleda 2 komentar(a)
Marković, Foto: Demokratska Crna Gora
Marković, Foto: Demokratska Crna Gora

Mnogi ciljevi naše lokalne zajednice nažalost su se sveli na predizbornu filantropiju od koje, nakon slavlja u izbornoj noći, ništa nije ostalo. Jedan od takvih problema našeg Bara jeste problem lokacije poznate kao "Most Đinovića", rekla je Jasminka Beba Marković, kandidatkinja koalicije "Idemo, ljudi! - Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar" za odbornicu u Skupštini opštine Bar.

"Da li znate da ćemo mi riješiti problem Most Đinovića", dodala je Marković u saopštenju koje je medijima dostavila Demokratska Crna Gora.

"Svaka aktivnost koja uključuje razvoj neke zajednice, predstavlja najvidljiviji aspekt društvene odgovornosti. Ukoliko zaista želimo da budemo društveno odgovorne osobe, moramo misliti o svakom čovjeku ponaosob i djelovati do ispunjenja cilja. Tu se štošta obećavalo, ali i lagalo! Krupno se lagalo! Za nekoga ko plaća porez jer naseljava prvu gradsku zonu, urađeno je veoma malo", kaže Marković.

Dodaje da je sanacija samog mosta urađena prije desetak godina, a onda se zaboravilo na sve nevolje stanovnika ove ulice.

"Kao prvo, zaboravilo se na sigurnost! Nerijetko se dešava da automobili propadnu u kanal, dok su česte scene nemoćnih vozača koji sa jednim ili sa dva točka propadnu i oštete vozila. Budući da zaštitna ograda ne postoji, dešava se da u kanal propadne i poneki pješak. Scene okrvavljenih ljudi koji bauljaju kanalom ne bi li se izbavili na površinu nisu nimalo prijatne. Kako iz godine u godinu korito potoka sve više propada zbog prodora velikih nanosa vode, dolazi i do erozije tla koji potkopava asfalt, pa je samo pitanje časa kada će se put skroz urušiti", istakla je.

Navodi da je pitanje higijene na ovoj lokaciji ujedno i najvažnija stvar.

"Potok je leglo zaraze, pun je pacova koji dodatno potkopavaju korito šireći svoju koloniju. Iz obližnjeg kontejnera smeće i razni otpad nerijetko zaglave u kanalu. Zbog slabog protoka vode na ovom mjestu sakupljaju se fekalije i raznorazni otpad koji šire nepodnošljiv smrad. Žitelji ovog naselja, čije su kuće na udaru, strahujući od erozije tla su godinama malo pomalo ozidali nešto potpornih zidova i sačuvali dio svojih imanja. Betoniranjem korita potoka i njegovih bočnih strana bi se uz malu investiciju riješio ogroman problem koji naši sugrađani odavno trpe", kaže Marković.

Zaključila je da ako će ići u kampanju, onda će se boriti za svakog čovjeka, jer kako kaže - važni su ljudi.

Bonus video: