Dabović: SD Bar će svake godine za najmanje 15 odsto povećati socijalna davanja

"Zalagaćemo se za opredjeljivanje većih sredstava iz budžeta opštine Bar za Narodnu kuhinju u kojoj svakodnevno obrok dobija 250 naših sugrađana"

2405 pregleda 5 komentar(a)
Dabović, Foto: SD
Dabović, Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) Bara svake godine će obezbijediti povećanje iznosa sredstava na ime socijalnih davanja za najmanje 15 odsto, saopštila je Jelena Dabović, kandidatkinja SD za odbornicu u toj opštini.

Ona je rekla, kako se navodi u saopštenju SD-a, da će lista "Novo vrijeme za Bar" aktivno raditi na kreiranju novih programa za pružanje pomoći i podrške bolesnim, starim, osobama sa invaliditetom, bekućnicima, nezaposlenima, zavisnicima, žrtvama nasilja, samohranim roditeljima i drugim socijalno – ranjivim kategorijama.

"Zalagaćemo se za opredjeljivanje većih sredstava iz budžeta opštine Bar za Narodnu kuhinju u kojoj svakodnevno obrok dobija 250 naših sugrađana. Promovisaćemo rodnu ravnopravnost i adekvatnu zaštitu ugroženih grupa kroz otvaranje 'Skloništa za žrtve nasilja' gdje bi se objezbijedila adekvatna zaštita i stručna pomoć. U saradnji sa javnim i privatnim sektorom, pružaćemo snažnu podršku djeci koja sa navršenih 18 godina moraju da napuste hraniteljske porodice, kako bi im se obezbijedili adekvatan smještaj i mogućnost zaposlenja", objasnila je Dabović.

Istakla je da za razliku od populističkih obećanja, Socijaldemokrate nude realna i ostvariva rješenja.

"Koja će istinski uticati na kvalitet života svih Baranki i Barana, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije. Bar nijesu zgrade, Bar smo mi, ljudi", zaključila je Dabović.

Bonus video: