Škrijelj: Čuvati vrijednosti na kojima počivaju Bar i Crna Gora

Na nivou države i u pojedinim gradovima u posljednje dvije godine je, promjenom vlasti, "izvršena duboka civilizacijska regresija", ocijenio je kandidat za odbornika na listi "Prava stvar - Zajedno Bar"

1608 pregleda 2 komentar(a)
Škrijelj, Foto: SDP
Škrijelj, Foto: SDP

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za odbornika na listi "Prava stvar - Zajedno Bar", Samir Škrijelj, kazao je da su se građani cijele Crne Gore u protekle dvije godine mogli uvjeriti da promjena vlasti sama po sebi ne znači i pozitivan politički momenat .

Kako na nivou države, tako i u pojedinim crnogorskim gradovima, ocijenio je, ne samo da nije došlo do pozitivne promjene, već je s promjenom vlasti "izvršena duboka civilizacijska regresija".

"Tako su pojedini crnogorski gradovi od simbola turizma postali nacionalistički vašari, a neki su se od antifašističkih bastiona pretvorili u sredine koje ne prebacuju preko slavljenja saradnika okupatora", saopštio je Škrijelj.

Istakao je da su sredine kao što je Bar rijetkost, ne samo u regionu, već u Evropi i svijetu.

"Zajednica koja je vjekovima ispunjena duhom zajedništva, multietničnosti, multivjerskog sklada, patriotizma i antifašizma. Čvrsto sam ubijeđen da su ovo vrijednosti na kojima Bar čvrsto počiva i da se ne mogu tako lako dovesti u pitanje. Ipak, povučeni iskustvom iz drugih gradova, ne smijemo dozvoliti da se ove vrijednosti na bilo koji način ugrožavaju i dovode u pitanje", naveo je Škrijelj.

Ocijenio je da je aktuelna lokalna uprava odgovorno radila svoj posao.

"Što u finalu i pokazuje procenat realizacije programa iz prethodnog perioda u iznosu od 95%, a uvjerenje u pobjedu je još jače imajući u vidu da lista 'Prava stvar – Zajedno Bar' koalicije građanskih i proevropskih partija DPS-SDP-LP uvjerljivo predstavlja sve one pozitivne strane Bara kojima se ponosimo. Lista prije svega okuplja ostvarene ljude u svojim oblastima, od biznisa preko sporta do kulture ali i značajan broj mladih ljudi vjerujem da predstavlja lak izbor za građane Bara 23. oktobra, a naša je obaveza da nastavimo da čuvamo vrijednosti na kojima počiva Bar, a ujedno i Crna Gora, te da nastavimo da odgovorno i posvećeno radimo na razvoju i prosperitetu našeg grada", saopštio je Škrijelj.

Bonus video: