SPP: DIK poništio odluku OIK Pljevlja i prihvatio našu listu

"Bošnjaci više nikome neće služiti za predizborne cirkuse straha i ucjena", poručili su iz Stranke pravde i pomirenja

1541 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) saopšteno je da su danas dobili rješenje Državne izborne komisije, kojim se poništava rješenje Opštinske izborne komisije Pljevlja i nalaže im se da prihvate prijavu izborne liste te stranke.

SPP tako, kako su naveli, i zvanično učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u toj opštini.

Iz te stranke su kazali da je propao pokušaj koalicije Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije da "politički zaključa Bošnjake u Pljevljima".

"Ovo je pobjeda svih Bošnjaka u Pljevljima, čak i onih koji su poslušnički prema svojim mentorima iz DPS i BS glasali da se naša lista odbije. Bez obzira na sve spletke, ucjene, etiketiranja i laži koje su ovih dana ali i prethodnih godina orkestrirano upućivane prema SPP mi ostajemo zastupnici svih Bošnjaka bez obzira kojoj su partiji pripadali ili pripadaju. Privilegije gube samo oni koji su sve ove godine profitirali na muci običnog naroda. Takvi nam ne trebaju i oni to znaju. Oni zasluženo idu u prošlost", saopšteno je iz SPP-a.

rješenje
foto: SPP

Poručili su da DPS i BS "više nemaju monopol na Bošnjacima" Pljevalja.

"Politika pravde i pomirenja je superiorna naspram njihovih politika ucjena, sile, manipulacija i držanja naroda u siromaštvu kako bi mogli da kupe njihove glasove na izborima. Naše zalaganje za ostvarivanje prava Bošnjaka ali i svih drugih građana Pljevalja i Crne Gore je prepoznato i opšte prihvaćeno kod svih progresivnih političkih opcija u Pljevljima i Crnoj Gori i to nalogodavce ove farse OIK Pljevlja iz LAJK koalicije koji su nalogodavci iste dodatno plaši", dodaju iz SPP-a.

Kazali su da će se u Pljevljima ubuduće pričati o problemima građana Pljevalja, a da će SPP "svojim pragmatičnim stavovima i ciljevima sasvim sigurno dati značajan doprinos" u njihovom rješavanju.

"Bošnjaci više nikome neće služiti za predizborne cirkuse straha i ucjena. Sa hajrom da bude svim Bošnjacima Pljevalja ali i svim građanima Pljevalja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: