"sva sreća pa vjerovatno neće preći ni cenzus"

Rovčanin: URA zloupotrebljava djecu u nedostatku argumenata

"Jedino što je URA u Baru uradila otkad čini vlast na državnom nivou jeste blokada projekta izgradnje regionalnog puta kroz Mrkojeviće i sabotiranje ostalih važnih projekata za razvoj grada", navela je Rovčanin

5719 pregleda 3 komentar(a)
Rovčanin, Foto: DPS
Rovčanin, Foto: DPS

Dok URA podsjeća da sva djeca moraju imati jednaka prava, lokalna samouprava u Baru godinama unazad preduzima aktivnosti i napore da djeci u toj opštini obezbijedi jednaka prava i šanse, kazala je kandidatkinja za odbornicu sa liste “Prava stvar, Koalicija Zajedno Bar” Jelena Rovčanin.

Rekla je da je Opština Bar, na čelu sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem, za građane imala sluha u svim sferama djelovanja, što će, kako tvrdi, rezultat na lokalnim izborima i pokazati.

"Barska URA je u nedostatku argumenata, počela da zloupotrebljava djecu. Njima je izgleda 'loša praksa' Opštine Bar što je u protekle četiri godine za besplatan prevoz učenika opredijelila preko milion eura dok se za prevoz đaka iz Mrkojevića opredjeljuje 50.000 eura godišnje", saopštila je Rovčanin.

U reagovanju navodi i da je za poboljšavanje uslova u školama opredijeljeno više od 85.000 eura. "U trajanju mandata Raičevića uplaćeno je 200.000 eura za stipendije, koje dana nijesu kasnile. Gospodine Đuroviću, da Vas podsjetimo, od kad je URA zaposjela najvažnije državne funkcije korisnici Programa za stručno osposobljavanje, po prvi put od kad postoji Program, dva mjeseca nijesu primili svoje zarade! Da li je to praksa koju planirate da se prenese u Bar", navela je Rovčanin.

Jedino što je URA u Baru uradila otkako čini vlast na državnom nivou, dodaje ona, jeste blokada projekta izgradnje regionalnog puta kroz Mrkojeviće i "sabotiranje ostalih važnih projekata za razvoj grada".

"Sva sreća, po građane Bara, da barska URA neće imati prilike da se bavi kreiranjem budžeta Opštine Bar jer vjerovatno neće preći ni cenzus. Zato Vas molimo da svoje napore ne ulažete i ne brinete o građanima Bara na način na koji ste to činili do sada. Dok Vi podsjećate da sva djeca moraju imati jednaka prava, lokalna samouprava u Baru godinama unazad preduzima aktivnosti i napore da djeci Bara obezbijedi jednaka prava i šanse", zaključila je Rovčanin, poručivši da će u narednom mandatu "jače i bolje" nastaviti da daju podršku sugrađanima iz svih sfera djelovanja gradske uprave.