"izjave iznijete sa ciljem da se na zlurad način diskredituje ime Demokratske Crne Gore"

Demokrate: Navodi Zejnelagića laž, DPS misli da svi rade kao oni

"Tvrdnje upravo svjedoče o višedecenijskom maniru političke partije čiji je on glasnogovrnik, a koja je godinama unazad svaki svoj politički i izborni rezultat isključivo bazirala na nezakonitim prikupljanjima i razvrstavanjima podataka, a sve u cilju političkog inženjeringa", navodi se u reagovanju

6790 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Navodi člana Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Admira Zejnelagića da Demokrate u Pošti Crne Gore prave i popis glasača pred lokalne izbore apsulutna su dezinformacija i laž.

To su saopštili iz Demokratske Crne Gore, dodajući da su izjave iznijete sa ciljem da se na zlurad način diskredituje ime Demokratske Crne Gore, "partije čije egzistiranje duboko počiva na principima dostojanstva, dosljednosti, časnosti i poštenja, partije kojoj je do kraja nepoznato i strano bilo kakvo postupanje čija bi svrha bila upliv ili uticaj na neotuđivo pravo pojedica da bira i bude biran".

"Otuda, ni u čemu utemeljene i u potpunosti paušalne, površne i do kraja neistinite tvrdnje gospodina Zejnelagića da su se navodno Demokrate "okrenule ne samo podjelama, nego i nezakonitim prikupljanjima i razvrstavanjima podataka, koje pod prisilom prikupljaju od zaposlenih u ''Pošti'', a u cilju političkog inženjeringa", upravo svjedoče o višedecenijskom maniru političke partije čiji je on glasnogovrnik, a koja je godinama unazad svaki svoj politički i izborni rezultat isključivo bazirala na nezakonitim prikupljanjima i razvrstavanjima podataka, a sve u cilju političkog inženjeringa. Time su Crna Gora i svi njeni građani, tokom višedecenijske vlasti DPS -a, bili taoci nezakonitog postupanja ove političke partije", navodi se u reagovanju.

Demokrate dodaju i da "DPS očigledno misli da svi rade kao oni, koji su ne samo popisivali birače po državnim preduzećima, nego su uz to prijetili, šikanirali, uhodili i otpuštali sve one za koje su procijenili da neće glasati DPS".

"Pa se tako odlično sjećamo afere snimak i čuvene rečenice vašeg funkcionera, koja glasi “Jedan zaposleni to su četiri glasa, ako uspijemo da zaposlimo našeg čovjeka, to su njima četiri glasa manje nego nama” ili one još bestidnije: “jednom daš kredit, a četvorica se nadaju”. Da li se sjećate afere “Koverta” u kom vaš visoki funkcioner preuzima 98.000 eura u kešu za nezakoniti uticaj na birače u Zeti? Da li se sjećate afere u kojoj je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović održao predavanje u policijskim kampu na Zlatici, na kome je instruirao policajce kako da se ponašaju tokom izbora u Mojkovcu? Da li se sjećate batinaša na Koniku, crnih kapuljača na Cetinju, prebijanja u Pljevljima i brojne druge afere i događaje na koje ćemo vas vrlo rado podsjetiti ukoliko nastavite da iznosite bestidne neistine", zaključuje se u reagovanju.