razgovarali sa mještanima

Milatović: U Spužu stvoriti povoljan ambijent za ekonomski procvat

“Osim ključnih problema koji čine Spuž neadekvatnim mjestom za život, na nama je da probudimo ljude i pokrenemo preduzetništvo", kazao je nosilac liste Evrope sad u Danilovgradu Aleksandar Grgurović

5102 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Istorija i tradicija sa svim posebnostima koje Spuž ima mora biti prepoznata kao turistička ponuda lokalne, ali i Nacionalne turističke organizacije, kazao je jedan od lidera pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

On je, kako je saopšteno iz tog pokreta, posjetio Spuž i sa mještanima razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

“Naselje Spuž je danas samo usputna stanica između Danilovgrada i Podgorice. Nerazvijena putna infrastruktura, zapostavljena kulturna baština i manjak sadržaja govori o apsolutnom nemaru, iako je Spuž važio za istorijski značajno mjesto u centralnom dijelu Crne Gore. Istorija i tradicija sa svim posebnostima koje ovo mjesto ima, mora biti prepoznata kao turistička ponuda lokalne, ali i Nacionalne turističke organizacije. Uz znanje, dobro promišljanje, kao i adekvatan strateški pristup u Spužu moramo stvoriti ambijent koji je povoljan za ekonomski procvat cijele regije”, izjavio je Milatović.

Skupu su prisustvovali i kandidati za odbornike na lokalnim izborima u Danilovgradu, a građanima se obratio i nosilac liste Aleksandar Grgurović.

“Osim ključnih problema koji čine Spuž neadekvatnim mjestom za život, na nama je da probudimo ljude i pokrenemo preduzetništvo. Da od Spuškog ljeta i Spuške glavice napravimo prepoznatljive lokacije i privlačne manifestacije Crne Gore. Mnoga mjesta u Crnoj Gori imaju predispozicije za razvoj, a na lokalnoj samoupravi je da skrene pažnju i radi na tome. Na nama je da iskoristimo mandat i da to učinimo odmah nakon izbora”, izjavio je Grgurović.