Ostojić: Žabljak od katuništa postao tajkunište, na to 23. oktobra stavljamo tačku

"Neobjašnjiva je činjenica da Žabljak i sve okolne opštine, na čijoj se teritoriji nalazi Nacionalni park, spadaju u najsiromašnije opštine, što je sraman podatak"

2107 pregleda 3 komentar(a)
Ostojić, Foto: Prava Crna Gora
Ostojić, Foto: Prava Crna Gora

Žabljak je od katuništa postao tajkunište - na to stavljamo tačku 23. oktobra i zato se obraćam Durmitorcima i Žabljačanima da svoj grad zadržimo u svojim rukama, poručio je Velibor Ostojić, nosilac liste "Velibor Ostojić – Prava Crna Gora – Držimo riječ - Marko Milačić".

"Nije sve za prodaju i ne smijemo dozvoliti da se naš čovjek svede na taj nivo i toliko osiromaši da prekorači granicu ljudskog dostojanstva, jer je on naš najveći resurs. Tajkunište, novac sumnjivog porijekla, neplanska gradnja, pomjeranje granica Nacionalnog parka zarad boljeg pogleda s terase, perionica novca, bahaćenje ljudi, na koje se zakon ne primjenjuje, neodgovornost i zloupotreba resursa, koji pripadaju svima nama", rekao je Ostojić u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u Žabljaku, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Dodao je da je ono što ga je motivisalo da se politički angažuje jeste nedosljednost dosadašnjih aktera na političkoj sceni i dovođenje Žabljaka na nivo biološkog opstanka.

"Svi znamo da se u prvi razred osnovne škole na Žabljaku ove godine upisalo dvadesetak učenika. To je porazan podatak, a rezultat je dugogodišnjeg nemara, zapostavljanja cijelog ovog kraja. Zanemarivanja potreba ljudi, nedostatak organizacije, stavljanja privatnih interesa u prvi plan", kaže Ostojić.

Navodi da je problem i iznošenje novca iz Žabljaka.

"Ukidanjem malih trgovinskih radnji dobili smo velike markete koji iznose novac, a ne ulažu ništa na lokalu. Takođe, neobjašnjiva je činjenica da Žabljak i sve okolne opštine, na čijoj se teritoriji nalazi Nacionalni park, spadaju u najsiromašnije opštine, što je sraman podatak. Prava Crna Gora Žabljak na čijem sam čelu odmah nakon ulaska u vlast 23. oktobra, čim pošaljemo DPS u političku prošlost, snažno će se uhvatiti u koštac sa svim navedenim problemima kako bi vratili Žabljak sebi", zaključio je Ostojić.

Bonus video: