Ćinćur: Stidimo se, gosti u Baru moraju da prolaze ulicama gdje se svakodnevno odlaže smeće

"Kada nam date povjerenje da upravljamo vašim i našim Barom sljedeće četiri godine, obećavamo da će ovaj problem biti u vrhu naših proriteta"

3103 pregleda 3 komentar(a)
Ćinćur, Foto: Koalicija Idemo ljudi
Ćinćur, Foto: Koalicija Idemo ljudi

Da li biste vi išli na odmor u zemlju u kojoj ne možete od smeća proći ulicom, upitala je Radinka Ćinćur, kandidatkinja koalicije "Idemo ljudi! - Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar!" za odbornicu u Skupštini opštine Bar na izborima 23. oktobra..

"Živimo u uvjerenju da treba da razvijamo turizam, da svako od nas ponaosob doprinosi tome, da treba sve da učinimo da nam dođu gosti iz cijelog svijeta. I nadamo se da je to moguće, ali ta naša sreća kratko traje kad shvatimo da gosti moraju da prolaze ulicama gdje se svakodnevno odlaže smeće, bez kontejnera, u plastičnim kesama, koje razvlače mačke i psi. Stidimo se. Kako da objasnimo gostima da je to kod nas tako, da nemamo drugog rješenja", istakla je Ćinćur.

Ona navodi i kako je moguće riješiti problem.

"Onako kako su ga riješile sve razvijene zemlje kojima je stalo do svog imidža i do zdravlja svog stanovništva: Postaviti podzemne kontejnere gdje god je to moguće - u centru grada ispred Gimnazije, u Šušanju kod željezničkog stajališta, kod pumpe za vodu (na skretanju za Zeleni pojas), na parkingu; podijeliti kante za odlaganje otpada svakoj kući tamo gdje nije moguće postaviti podzemne kontejnere i smeće odvoziti redovno", navela je Ćinćur.

Pored ovoga, dodaje Ćinćur, kada budemo vršili vlast u Baru, postavićemo kompostere kojim ćemo organski otpad pretvarati u prirodno đubrivo, koje će nadležno komunalno preduzeće koristiti za sopstvene potrebe. Napravićemo plan za selektivno odlaganje otpada i potraživati sredstva od fondova Evropske unije, koja su spremna za dobre projekte.

"I još nešto - kada nam date povjerenje da upravljamo vašim i našim Barom sljedeće četiri godine, obećavamo da će ovaj problem biti u vrhu naših proriteta. Potrudićemo se da ljudi koji brinu o čistoći našeg grada budu bolje plaćeni za svoj posao, kao što je to slučaj u svim razvijenim zemljma svijeta. Tako ćemo biti sigurni da komunalni poslovi neće biti najmanje plaćeni i najmanje atraktivni", zaključila je Ćinćur.

Bonus video: