Đukanović: Sva dešavanja na evropskom tlu moraju biti odgovornost Evrope

"Cilj sastanka na kojem učestvuju lideri 44 evropske zemlje jeste da okupi lidere na ravnopravnoj osnovi, da podstakne dijalog, saradnju i koordinaciju o pitanjima od zajedničkog interesa i jačanja bezbjednosti, stabilnosti i prosperiteta Evrope"

6310 pregleda 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore
Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore

Sve što se dešava na evropskom tlu mora biti odgovornost Evrope, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarl Mišela i premijera Češke, predsjedavajuće Savjetu Evropske unije (EU) Petra Fiale, učestvuje na inauguralnom sastanku Evropske političke zajednice u Pragu.

“Otvoreno s evropskim liderima kako očuvati i osnažiti jedinstvo u vremenu najvećih izazova i prijetnji miru i stabilnosti starog kontinenta. Sve što se dešava na evropskom tlu, mora biti odgovornost Evrope”, poručio je Đukanović na Tviteru.

Kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore cilj sastanka na kojem učestvuju lideri 44 evropske zemlje jeste da okupi lidere na ravnopravnoj osnovi.

"Da podstakne dijalog, saradnju i koordinaciju o pitanjima od zajedničkog interesa i jačanja bezbjednosti, stabilnosti i prosperiteta Evrope", dodaju u saopštenju.

Đukanović će učestvovati na okruglom stolu na temu "Mir i bezbjednost na evropskom kontinentu", a planirani su i bilateralni susreti na marginama sastanka u Pragu, dodaje se u saopštenju.

Ranije danas visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borelj najavio je da će lideri 44 evropske zemlje danas u Pragu poslati jasan signal o izolaciji Rusije i pokušati da stvore novi poredak bez nje.

Bonus video: