Knežević: Naš program polazna osnova za bolju turističku ponudu Bara i očuvanje kulturno-istorijske baštine

"U saradnji sa Sekretarijatom za finansije i turističkom organizacijom potrebno je organizovati turističku turu 'Bar na dvije obale' koja bi omogućila upoznavanje kako morske tako i jezerske obale"

2259 pregleda 1 komentar(a)
Knežević, Foto: NSD Bar
Knežević, Foto: NSD Bar

Naša koalicija ima program koji predstavlja polaznu osnovu za bolju turističku ponudu grada i očuvanje kulturno-istorijske baštine. Ukoliko želimo da radimo za budućnost Bara ne smijemo zaboraviti i zanemarivati prošlost našeg grada", rekao je Branko Knežević, odbornički kandidat liste "Za budućnost Bara – Maja Vukićević" na izborima 23. oktobra.

"Bar kao grad obiluje kulturno-istorijskim spomenicima koji predstavljaju ogroman potencijal za razvoj Opštine i turističke ponude, a aktuelna lokalna vlast na tom planu nije uradila ništa ili veoma malo", dodao je Knežević u saopštenju Nove srpske demokratije Bar.

Naveo je da je programom liste za lokalne izbore 23. oktobra koju u Baru predvodi Maja Vukićević, predviđeno pored ostalog da se komunalno uredi pristup manastiru Bogordica Ratačka, kao i da se izrade interaktivne mape pored svakog spomenika - i na Brajevom pismu.

"Potrebno je mapirati najznačajnije kulturno-istorijske spomenike uz kratku video-prezentaciju, u saradnji sa Sekretarijatom za finansije i turističkom organizacijom organizovati turističku turu 'Bar na dvije obale' koja bi omogućila upoznavanje kako morske tako i jezerske obale i opredijeliti određena sredstva iz kapitalnog budžeta koja bi bila izvor prihoda za revitalizaciju postojećih spomenika kulture", naveo je Knežević.

Programom liste "Za budućnost Bara", kaže Knežević, predviđena je obnova rodne kuća Jovana Tomaševića u crmničkom selu Gornji Brčeli.

"Predložićemo, nakon pobjede na lokalnim izborima koji su pred nama, da vaspitno-obrazovne ustanove grada, tradicionalno organizuju čas istorije posvećen najznačajnijim ličnostima i mjestima na teritoriji Opštine. To je samo dio koraka koje planiramo da preduzmemo na ovom planu, kako bismo se odužili precima i zadužili potomke" – zaključio je Knežević.

Bonus video: