"O nezakonitom trošenju opštinskih sredstava ne treba trošiti ni riječi"

Radović: DF vrši najsuroviji pritisak na zaposlene u državnim i opštinskim preduzećima

"Pojedini zaposleni oslobađaju svojih svakodnevnih radnih obaveza kako bi bili na svakodnevnom raspolaganju DF-u, a da se inkasanti, radnici zaposleni u gradskoj čistoći, radnici obezbeđenja i drugi prisiljavaju na terenski rad u kampanji DF-a", saopštio je Radović

11858 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrate Budva Krsto Radović saopštio je da se najsuroviji pritisak uoči lokalnih izbora vrši na zaposlene u državnim i opštinskim preduzećima od strane Demokratskog fronta.

"Svjesni smo da i ovolikog mrcvarenja i ucjenjivanja nije bilo možda ni u zenitu moći Demokratske partije socijalista. Moram pomenuti i da se pojedini zaposleni oslobađaju svojih svakodnevnih radnih obaveza kako bi bili na svakodnevnom raspolaganju DF-u, a da se inkasanti, radnici zaposleni u gradskoj čistoći, radnici obezbeđenja i drugi prisiljavaju na terenski rad u kampanji DF-a. O nezakonitom trošenju opštinskih sredstava ne treba trošiti ni riječi", navodi se u njegovom saopštenju.

Radović je kazao da "uprkos istinskoj želji da ne podgrijavam predizborne tenzije i nadi da će nam barem jedan izborni ciklus proći bez negativnih stvari", osjeća potrebu da javno osudi "nasilničko ponašanje pojedinih učesnika na predstojećim lokalnim izborima u Budvi".

Istakao je da partija kojoj pripada se zalagala da se svi izborni procesi odvijaju u miru, toleranciji i bez dodatnog spoljnjeg pritiska.

Poručuje da su se "borili i za to da se zaposleni u javnim preduzećima ne pritiskaju na bilo koji način, da se ne prave spiskovi zaposlenih, a čemu nažalost možemo svedočiti u preoteklim danima".

"Takođe, i danas nažalost imamo situaciju da su se prostorije državnih i opštinskih preduzeća, prostorije mjesnih zajednica i sale pojedinih hotela pretvorile u štabove samo jedne partije. Uvaženi sugrađani, budite svjesni da svemu ovome dolazi kraj 23. oktobra i da će pojedini sadašnji funkcioniri, koji bi bez te svoje fotelje u ovom gradu bili niko i ništa, platiti cijenu njihovih ucjena a da će već 24. oktobar donijeti neke ljepše boje našem gradu", zaključuje u svom saopštenju.