Hadžić Tahirović: Kapitalni budžet skoro i da ne postoji u Opštini Rožaje

Hadžić Tahirović ističe i da je zanemareno ono što bi trebalo da doprinese lokalnoj ekonomiji, a da je učešće kapitalnog budžeta u ukupnom budžetu najniži u Crnoj Gori, te da ukupni budžet nema razvojnu dimenziju već je potrošački

5924 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Kandidatkinja za odbornicu liste “PRAVA STVAR, Koalicija Za bolji život Rožaja” Seniha Hadžić Tahirović kazala je da budžet Opštine Rožaje polako postaje neodrživ.

Prema njenim riječima, najveći dio prihoda u budžetu se odnosi na transfere od Egalizacionog fonda, preko 50 odsto.

Zbog lošeg stanja u lokalnoj privredi, kako je kazala, sopstveni prihodi budžeta su vrlo niski, "no nažalost i pored takve strukture prihoda u budžetu, njime se nedomaćinski raspolaže".

Hadžić Tahirović ističe i da je zanemareno ono što bi trebalo da doprinese lokalnoj ekonomiji, a da je učešće kapitalnog budžeta u ukupnom budžetu najniži u Crnoj Gori, te da ukupni budžet nema razvojnu dimenziju već je potrošački.

"Buduća lokalna vlast vođenja Koalicijom “PRAVA STVAR, Za bolji život Rožaja” nakon što sagleda stanje u lokalnoj upravi sačiniće kvalitetan program sanacije, kao i transparentnost u upravljanju budžetom Opštine. Osiguraćemo kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalom i unaprijediti postojeću organizaciju sekretarijata i službi lokalne uprave", navodi se u njenom saopštenju.

Bonus video: