Radović: Jedan od prioriteta u Baru je kako produžiti eksploataciju deponije Možura

"Postrojenja na Možuri bi trebala biti opremljena sistemima za prečišćavanje otpadnih gasova, kao i da se riješi pitanje otpadnih, ocjednih voda", navodi se u njenom saopštenju.

1784 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Kandidatkinja za odbornicu Socijalističke narodne partije (SNP) "Temeljno za Bar" Danijele Radović smatra da je jedan od prioriteta u tom gradu kako produžiti eksploataciju deponije Možura.

Ona je ocijenila da je Bar prelijep grad pun prirodnih ljepota, širokih ulica, maslina i dugih plaža, te da takav ekološki grad treba očuvati i razvijati.

"Upoznati smo sa činjenicom da je deponija Možura preopterećena količinom komunalnog otpada, koji se odlaže u njoj, kako iz Bara i Ulcinja tako i iz drugih primorskih gradova (Budva, Kotor, Tivat). Samim tim, potrebna je izgradnja novih sanitarnih kada. Takođe i realizacija projekta energetskog iskorišćavanja komunalnog otpada, za proizvodnju električne energije. Postrojenja na Možuri bi trebala biti opremljena sistemima za prečišćavanje otpadnih gasova, kao i da se riješi pitanje otpadnih, ocjednih voda", navodi se u njenom saopštenju.

Radović navodi i da će SNP potencirati izgradnju reciklažnog centra za komunalni otpad na lokaciji deponije Možura, u svrhu iskorišćenja sekundarnih sirovina od kartona, papira, plastike, metala.

Izgradnja tog reciklažnog centra bi, kako kaže, podigla nivo zaštite životne sredine, produžila vijek deponije i dala mogućnost, što je značajno otvaranju novih radnih mjesta.

"Više javnih zelenih površina, parkova za mališane, teretana na odredjenom prostoru – prioritet je za Socijalističku narodnu partiju. Čuvajmo životnu sredinu, čuvajmo naš grad i naše zdravlje. Koračajmo temeljnim i sigurnim koracima u bolju budućnost", zaključuje se u njenom saopštenju.

Bonus video: