Golubović: Problemi sa vodosnabdijevanjem u Baru su mogli biti riješeni da je postojala politička volja

Dodaje i da su ostali problemi u vodosnabdijevanju opštine Bar "zastarjelost distributivne mreže, neodgovarajući razvoj te mreže, nedostatak rezervoarskog prostora, tehnički i administrativni gubici u sistemu, kao i djelimična zastarjelost opreme"

1552 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Problemi sa vodosnabdijevanjem, koje imaju brojni stanovnici Bara mogli su biti riješeni da je postojala politička volja lokalne vlasti koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), ali lokalnim funkcionerima iz te partije očigledno nisu prioritet građani, smatra Vukan Golubović, nosilac liste Prave Crne Gore u Baru "Vukan Golubović - Prava Crna Gora - Držimo riječ - Marko Milačić".

Golubović je kazao da stanovnici naselja Dobra voda i Utjeha decenijama imaju velike probleme sa vodosnabdijevanjem, a da se radi o naseljima uz morsku obalu, koja se ubrzano razvijaju zbog sve većeg priliva turista tokom ljetnje turističke sezone.

Mještani Ostrosa i drugih mjesta u Krajini uz obalu Skadarskog jezera, prema njegovim riječima, takođe imaju velike probleme već dugi niz godina, zbog nedostatka vode za egzistencijalne potrebe, ali i za razvoj poljoprivrede i turizma, te da su ti problemi posebno izraženi u ljetnjim mjesecima.

"Vlast u Baru već 30 godina obećava rješavanje problema vodosnabdijevanja mještanima Ostrosa i drugih mjesta na području Krajine, ali ne radi na realizaciji datog obećanja, tako da su oni i dalje bez vode u 21. vijeku, što je nedopustivo. Brojni mještani odlaze iz tih mjesta, jer tamo nemaju osnovne uslove za život, što je velika šteta posebno imajući u vidu da postoji veliki potencijal za razvoj tih mjesta, koje turisti sve više posjećuju. Mještani su siti praznih obećanja i zato više neće ukazivati povjerenje onima, koji ne drže do date riječi", navodi se u njegovom saopštenju.

Dodaje i da su ostali problemi u vodosnabdijevanju opštine Bar "zastarjelost distributivne mreže, neodgovarajući razvoj te mreže, nedostatak rezervoarskog prostora, tehnički i administrativni gubici u sistemu, kao i djelimična zastarjelost opreme".

Golubović smatra da se navedeni problemi sa vodosnabdijevanjem mogu riješiti ulaganjem potrebnih sredstava u pripremu i realizaciju odgovarajućih projekata rekonstrukcije postojeće i proširenja vodovodne mreže.

Sredstva se, kaže on, mogu obezbijediti iz opštinskog i državnog budžeta, tako da je potrebno samo da postoji politička volja da se problemi riješe.

"Lokalna vlast je nebrigom za navedene potrebe građana Bara pokazala da joj građani nisu prioritet i zato će biti smijenjena 23. oktobra. Prava Crna Gora će se kao dio buduće vlasti u Baru zalagati da se pripreme i realizuju projekti, kojima se rješavaju problemi sa vodosnabdijevanjem", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: