Vuković: Put pobjedničke kampanje vodi preko Zagoriča

Vuković je, najavio da će uskoro biti pušten u rad i bunar B6, kojim će, kako je rekao, trajno riješiti problem lošeg vodosnabdijevanja u ljetnjim mjesecima u ovom dijelu grada

2889 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Svi za naš grad
Foto: Svi za naš grad

Nosilac liste pokreta "Svi za naš grad" i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da "put pobjedničke kampanje vodi preko Zagoriča".

Taj pokret večeras je u podgoričkom naselju održao mini konvenciju.

Vuković je, kako je saopšteno iz pokreta "Svi za naš grad" rekao da što se Zagoriča tiče, da je imao i motiv više "da da sve od sebe da unaprijedi kvalitet života preko 15.000 ljudi koji žive u ovom dijelu grada".

On je večeras obišao park u Ulici Ludvika Kube.

"Na putu do parka prošetao sam Ulicom Ludvika Kube, čiju smo rekonstrukciju prepoznali kao prioritet, budući da povezuje Zagorič i Zlaticu sa centrom grada. Rekonstruisali smo ovu saobraćajnicu u dužini od 1,5 km, prethodno je osvijetlili i sada ona konačno izgleda onako kako očekuju mještani Zagoriča. Radili smo na unapređenju komunalne infrastrukture, rješavali nasljeđene probleme koji su decenijama opterećivali ljude iz ovog dijela grada. Izgradili preko četiri km, nove mreže fekalne kanalizacije i tako na stotine domaćinstava skinuli sa septičkih jama".

Vuković je, najavio da će uskoro biti pušten u rad i bunar B6, kojim će, kako je rekao, trajno riješiti problem lošeg vodosnabdijevanja u ljetnjim mjesecima u ovom dijelu grada.

Ivan Vuković
foto: Svi za naš grad

Rekao je i da je sanirano preko sedam kilometara lokalnih saobraćajnica....

"Istovremeno, radili smo i na unapređenju putne infrastrukture u Park šumi Zagorič, pa smo tokom prošle godine asfaltirali skoro četiri kilometra puteva, a ove godine smo nastavili sa asfaltiranjem dodatnih 1,7 km...".

Vuković je podsjetio i na projekte koje Glavni grad nije uspio da realizuje.

Kazao je da je urađena projektna dokumentacija i opredijeljen novac, ali i da će se na njihovu realizaciju "posebno fokusirati u narednom periodu". To su, kako je naveo, rekonstrukcija ostatka Ulice Iva Andrića i rekonstruckiju Brskutske ulice.

Ukoliko budu dio vlasti, najavio je i da će realizovati projekte koji će, kako je istakao, promijeniti lice Zagoriča – bulevar duž trase II Crnogorskog bataljona i izgradnju višenamjenskog objeka u Ulici IX Crnogorske brigade na površini od 2.660 m2, koji biu osim doma zdravlja, imao i druge sadržaje...

Bonus video: