Tadić: Poseban akcenat staviti na gradnju novih puteva u naseljima u Baru i rekonstrukciju postojećih

"Neophodno je insistirati da država što prije rekonstruiše regionalne putne pravce oznake R28 (Bar – Sutorman– Virpazar) i R29 put koji vodi ka graničnom prelazu Sukobin", kazao je Tadić

3263 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Biram Bar
Foto: Biram Bar

Kontinuirano unapređenje i razvoj infrastrukture preduslov su za stalni napredak Bara, a poseban akcenat treba staviti na gradnju novih puteva u naseljima i rekonstrukciju postojećih, kazao je kandidat za odbornika sa liste "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar" Ljubiša Tadić.

Samo tako bi se, dodao je on, došlo do rasterećenja saobraćaja i smanjenja gužvi, posebno u ljetnjem periodu.

"Neophodno je insistirati da država što prije rekonstruiše regionalne putne pravce oznake R28 (Bar – Sutorman– Virpazar) i R29 put koji vodi ka graničnom prelazu Sukobin. Takođe je potrebno saobraćajno riješiti raskrsnice prema barskoj bolnici u Čelugi i kod marketa Bomako u Bjelišima i krenuti u izgradnju saobraćajnice koja bi povezala novoizgrađeni nadvožnjak sa tim dijelom grada", kazao je Tadić.

Kako je istakao, odbornici te liste su u predhodne četiri godine svakodnevno radili kako bi opravdali povjerenje koje su im građani ukazali na izborima 2018 godine.

On je podsjetio da su na njihovu ideju i pod direktnim rukovodstvom, u prethodnom periodu realizovani projekti revitalizacija bioskopa i biblioteka, obnova objekata u Starom Gradu, sklonište za napuštene životinje.

Tadić je istakao i istrajnu borbu na zaustavljanju previsokih cijena u postupku legalizacije bespravnih objekata.

"Kao što ste i upoznati, mi smo imali naš prijedlog cijena za legalizaciju bespravnih objekata. Koliko smo bili u pravu pokazuju sledeće činjenice. Trenutno imamo oko 9.000 zahtjeva za legalizaciju, od čega su samo četiri zahtjeva realizovana. Problem nije u službama Opštine Bar, čiji službenici uredno urade njihove administrativne poslove, već je problem u tome što građani odustaju od zahtjeva kada vide koju cijenu moraju da plate za ovaj postupak. Po ugledu na zemlje u regionu i na to kako su one riješile pitanje legalizacije bespravnih objekata, znamo da će naša priča doći na svoje mjesto. Izgleda da smo samo izgubili četiri godine odlažući ovaj problem", navodi se u njegovom saopštenju.

"Međutim, da bi se sve ovo što je moguće brže realizovalo potrebno je insistirati da se planovi nižeg reda vrate lokalnoj upravi na odlučivanje, za šta ćemo se mi iz Biram Bar u narednom periodu i zalagati", zaključuje Tadić.

Bonus video: