Đukanović: Smjena Kentere doprinos naporima da se Crna Gora učini nefunkcionalnom

"Čini mi se da su svi oni, koji još ne prihvataju realnost da je Crna Gora nezavisna, ušli u novu fazu borbe protiv države", rekao je Đukanović

18586 pregleda 38 komentar(a)
Đukanović, Foto: Screenshot/2BS Forum/Youtube
Đukanović, Foto: Screenshot/2BS Forum/Youtube

Smjena Sava Kentere sa čela Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) je dalji doprinos naporima onih koji žele da Crnu Goru učine nefunkcionalnom, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, na 2BS Forumu u Budvi, rekao da je krajnje neuobičajena brzina i iznenadnost koja se dogodila u Vladinonoj elektronskoj proceduri za odlučivanje o veoma važnom pitanju u svakoj zemlji.

“To svjedoči o nervozi, nedovoljnoj uravnoteženosti ljudi i institucija koje su o tome odlučivale", kazao je Đukanović.

Kako je naveo, dva aspekta su te percepcije.

“Prvo ovo je dalji doprinos naporima onih koji žele da ovu zemlju učine nefunkcionalnom. Čini mi se da svi oni koji još ne prihvataju realnost da je Crna Gora nezavisna su ušli u novu fazu borbe protiv države”, ocijenio je Đukanović.

On je kazao da se ušlo u novu fazu borbe protiv crnogorske nezavisnosti i crnogorske evropske i evroatlanstske integracije kroz pokušaj da se dokaže da je ona nefunkcionalna.

Đukanović je rekao da onaj ko je povukao takav potez na sjednici Vlade daje, namjerno ili nenamjerno, doprinos ostvarivanju tog cilja.

“Drugi dio percepcije jeste da je ovo pokušaj da se prekine jedna aktivnost koju je ANB pokrenula, odnosno zaokružila, a to je presijecanje djelovanja jedne obavještajne mreže koju je ovdje instalirala Rusija”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, onaj koji je u petak povukao takav potez je poslao jasnu poruku da želi da prekine tu najvažniju aktivnost kojom se bavila ANB.

“Iz serije poteza koju predsjednik Vlade povlači, pored nervoze koja je očigledna, vidimo namjeru da se ovo prelazno stanje, funksionisanja Vlade koja je izgubila povjerenje u parlamentu, što je moguće dalje produži”, rekao je Đukanović.

Đukanović smatra da će Vlada pokušavati da kupi neko vrijeme za svoje trajanje jer su, kako je rekao, partije koje je čine veoma svjesne da su u rekordnom roku izgubile povjerenje parlamenta.

“Ovo je Vlada koja je najkraće u istoriji Crne Gore imala povjerenje parlamenta - svega 113 dana. Svjesni su da im ne odgovara da idu na izbore, pokušavaju da pobjegnu od izbora i produže vrijeme trajanja tehničke Vlade”, naglasio je Đukanović.

Bonus video: