Canović: U Plavu na svakom koraku rađeno odgovorno i pošteno

"Imamo najbolju listu, najbolji program, ali što je najbitnije imamo najčistije ruke na političkoj sceni Plava i sa tim izlazimo pred građane", kazao je Canović

3004 pregleda 3 komentar(a)
Canović, Foto: Zajedno pobjednički za Plav
Canović, Foto: Zajedno pobjednički za Plav

Predsjednik Opštine Plav i nosilac liste "Zajedno pobjednički za Plav", Nihad Canović, rekao je da su se u toj opštini desile pozitivne promjene, te da je na svakom koraku rađeno odgovorno, posvećeno, pošteno, odlučno i "prije svega domaćinski", a da ulaganja prelaze pet miliona eura.

Na sinoćnjoj programskoj konvenciji liste koju čine Socijaldemokrate (SD), Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) je, kako je saopšteno, "potvrđena spremnost da se jasnim i konkretnim programskim načelima nastavi dalji još dinamičniji razvoj Plava".

Canović je rekao da lista na čijem je čelu nije samo pobjednička koalicija, već jedini ispravan izbor za one koji žele napredan, prosperitetan, ujedinjen i zdrav Plav.

"Pružili smo ruku saradnje svima. Htjeli smo da pokažemo da mogu zajedno sloga, znanje i solidarnost. Imamo najbolju listu, najbolji program, ali što je najbitnije imamo najčistije ruke na političkoj sceni Plava i sa tim izlazimo pred građane", kazao je Canović.

Canović je kazao da lista koju predvodi nudi kontinuitet vršenja vlasti u Plavu na odgovoran, stručan i do kraja posvećen način.

"Kada govorimo o rezultatima u oblasti infrastrukture, krenućemo od Trga ka Ribarskoj ulici, do Vojnoseljske i Prnjavorske, vrijedno pomena je i područno odjeljenje OŠ 'Hajro Šahmanović' u Vojnom selu, fiskulturna sala Srednje škole 'Bećo Bašić' i tako redom. Ali moramo da nastavimo i dovedemo do kraja one projekte za koje su već potpisani ugovore. Samo za tri projekta očekujemo investicije vrijednosti preko 4 miliona eura", rekao je Canović.

Kazao je da se poboljšanje vidi na svakom koraku, ističući da je gradska uprava napravila iskorak i u oblasti finansija, te smanjila ukupan dug opštine za 300 hiljada i to u periodu sveopšte krize, a da pored toga ulaže u kulturne, sportske i druge manifestacije, kao i u opremu da bi servisi za građane bili na najvišem nivou.

Kandidat na listi i predsjednik plavskog odbora DPS-a Fazlija Krcić govorio je o razvoju i modernizaciji rada lokalne samouprave, te uvođenju efikasnih servisa za građane, što su, kako se navodi, planirane aktivnosti koalicije u "narednom mandatnom periodu".

"Lokalna samouprava radom i rezultatima je dokazala da se stavila na raspolaganje građanima kao svojevrstan servis koji je spreman da odgovori njihovim potrebama i zaštiti zajedničke interese. Zahvaljujući dinamici drušvenih procesa, stalni društveni odnosi zahijevaju modernizaciju lokalne samouprave o čemu ćemo se starati u narednom mandatnom periodu", rekao je Krcić.

Krcić
Krcićfoto: Zajedno pobjednički za Plav

Osvrnuo se i na valorizaciju turističkih potencijala kroz realizaciju novih sadržaja, od kojih je naveo sajam aktivnog turizma, paket cjelogodišnje turističke ponude i virtuelni turizam.

Kako je istakao, koalicija je okupljena sa namjerom da Plav razvija po mjeri svakog stanovnika.

Kandidat na listi i predsjednik tamošnjeg odbora SDP-a Sulejman Dešić predstavio je programske segmente koji se odnose na turizam, poljoprivredu, sport i mlade. Posebno je istakao značaj razvoja poljoprivrede, navodeći da je to potencijal na kojem se zasniva i turistička ponuda.

Dešić
Dešićfoto: Zajedno pobjednički za Plav

Dešić je, pored toga, ukazao na neophodnost "očuvanja autentičnosti plavske sofre i njenog plasiranja" u okviru turističke ponude, osvrćući se na planirane aktivnosti koje imaju za cilj da unaprijede razvoj sporta, ali i poboljšaju životni ambijent za mlade.

"Ujedinili smo se da zajedničkim snagama koračamo prema novim pobjedama. Ostajemo otvoreni za sve ideje i predloge koje bismo zajedno realizovali na zadovoljstvo svih", poručio je Dešić.

Konvenciji su prisustvovali predsjednik SD-a Damir Šehović, predsjednica Alijanse žena DPS-a Drita Lola i član Izvršnog odbora DPS-a Admir Zejnelagić.

Bonus video: