Čović: Bar zaslužuje da bude grad ekonomskog prosperiteta

"Socijaldemokrate će, kao dio nove lokalne vlasti, u sklopu Sekretarijata za privredu, inicirati otvaranje Kancelarije za poljoprivredu kako bismo svim stanovnicima barske opštine obezbijedili adekvatne uslove za razvoj porodičnih gazdinstava"

1783 pregleda 1 komentar(a)
Čović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Čović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Bar svojim geografskim položajem i mogućnostima koje mu on daje zaslužuje da bude grad ekonomskog prosperiteta.

To je saopštio kandidat za odbornika na listi SD-a - “Novo vrijeme za Bar”, barski privrednik, Nedeljko-Lale Čović.

Čović je, kako se navodi u saopštenju Socijaldemokrata, kazao da se do boljeg životnog standarda dolazi razvojem privatnog biznisa, porodičnih firmi koje u što skorijoj budućnosti trebaju da predstavljaju nosioce privrednog razvoja Bara.

Da bi se sve to ostvarilo, kako kaže, nova lokalna samouprava mora stvoriti povoljan privredni ambijent za osnivanje i funkcionisanje upravo ove vrste privatnih firmi.

"Socijaldemokrate će, kao dio nove lokalne vlasti, u sklopu Sekretarijata za privredu, inicirati otvaranje Kancelarije za poljoprivredu kako bismo svim stanovnicima barske opštine, sa posebnim akcentom na područje oko Skadarskog jezera i Krajine, obezbijedili adekvatne uslove za razvoj porodičnih gazdinstava, a čime bismo veći dio hrane za potrebe, kako Baranki i Barana, tako i turističke privrede, proizvodili unutar svoje kuće, opštine Bar. Sve to potkrepljujemo i trenutnom situacijom kada se brojne države, a među njima i Crna Gora, usljed ekstrernih faktora suočavaju sa nestašicom pojedinih namirnica i njihovim visokim cijenama”, poručio je Čović.

Dodao je da je Crna Gora jedna od rijetkih država koja gotovo nikako ne koristi međunarodne fondove, kako za razvoj privrede, tako i poljoprivrede.

To bi, kako kaže, trebalo u što većoj mjeri da kreće upravo sa lokalnog nivoa, od strane lokalnih samouprava.

"Stoga će Socijaldemokrate insistirati da nova lokalna vlast povede daleko više računa upravo o ovom segmentu razvoja barske privrede. Bar je grad brojnih potencijala, a jedan od njih je svakako potencijal za razvoj privatnog preduzetništva", kazao je Čović.

Prema njegovim riječima Bar ima sve uslove da u njemu žive, rade i stvaraju uspješni preduzetnici i malo je potrebno da to zaista tako i bude.

"Kroz navedene mjere, to možemo postići. Bogat Bar znači i bogate Baranke i Barane, a preduslov za to jeste podrška našim sugrađanima da razviju sopstveni, uspješan biznis”, zaključio je Čović.

Bonus video: