Bečić: Ko god krene silom, rodi samo veću slobodu

"Idemo da vratimo Zeti oduzeto, da sređujemo puteve, vratimo šlepere i otkupne centre, da vratimo cistijerne za otkup mlijeka, pravimo ribnjake, gradimo bolnicu, autobusku stanicu, hotele, dovodimo investitore"

4580 pregleda 7 komentar(a)
Sa konvencije, Foto: Demokrate Crne Gore
Sa konvencije, Foto: Demokrate Crne Gore

Ko god krene silom, rodi samo veću slobodu. Ko god krene da udari narod, desi mu se narod, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Obraćajući se na sinoćnoj predizbornoj konvenciji u sali Kulturnog centra Zeta, na kojoj je predstavljena lista "Aleksa Bečić - Idemo ljudi - Idemo Zeta - Demokrate“ on je poručio da je Zeta ustala, da je odlučna i hrabra.

Listu predvodi Luka Krstović.

Bečić je, kako se navodi u saopštenju Demokrata, istakao da je konačno nakon toliko decenija čekanja i društveno - političkog ropstva došao i taj dan, 23. oktobar, dan kada će zetsku ravnicu, konačno osloboditi i time izvojevati veliku istorijsku pobjedu, sada samostalne Opštine Zeta.

"Veoma sam zadovoljan kako smo se pripremili za ove izbore u Zeti: sjajna infrastruktura, uvećan broj članova, fantastična izborna lista, Odbornički klub je odlično radio ove četiri godine i svi su u poslaničkom klubu branili, na svakom mjestu i Zetu i Crnu Goru", poručio je Bečić.

Stoga je kako je kazao izvjesno da imaju sve pretpostavke da ostvare sjajan izborni rezultat.

Dodao je, kako se navodi, da su i u minulih osam godina bilježili impresivne rezultate u ovoj novoosnovanoj opštini.

On je svima koji su kumovali odluci kojom je Zeta definisana kao samostalna opština poručio da će im se takav politički potez snažno vratiti kao bumerang. Naveo je da je još tada u Skupštini podsjetio na 2020. godinu i upozorio da ko god krene silom, rodi samo veću slobodu i da ko god krene da udari na narod, desi mu se narod.

"Krenuli su u Budvi 2020 godine da nam otmu vlast, da prekroje izbornu volju. Šta su dobili nakon mjesec dana? Najubjedljiviji poraz ikad u Budvi. Krenuli su suprotno Ustavu i osjećanjima ovog naroda da usvajaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti na silu. Šta su dobili? Dobili su 30. avgust i sad sam siguran da će se zbog ovog 16. avgusta i onog zakona kojim se deskriminišu Zećani i zakida Zeta roditi nova pravda, roditi nova energija koja će se kanalisati u veliku i istorijsku pobjedu", kazao je Bečić.

Bečić je naglasio da su građani Zete prepoznati kao miran, dostojanstven, hrabar i vrijedan narod, spreman da da svoj maksimum za cijelu Crnu Goru.

On je, kako se navodi, pojasnio da najavljeni i zasluženi politički brodolom slijedi onima koji su godinama unazad degradirali Zetu "koji su krali od Zete i od Zećana, ponižavali i vrijeđali Zećane, prevarili 30. avgust."

Nosilac liste, Luka Krstović, obraćajući se aktuelnoj lokalnoj vlasti, poručio da se neće nikada zaboraviti koliko su problema stvorili i ostavili, ali da dobro znaju da im neće ostaviti ni najmanji prostor da ovu generaciju zarobe i onesposobe jer je cijela Zeta, kako je kazao, željna sunca, željna vedrine, željna svježine, procvata i napretka.

"Za nama ostaju brojni hrabri koraci, požrtvovanja, borba za uvažavanjem Zete, mnoge male i velike pobjede i mnoga odricanja u korist društva i društvenog dobra, a pred nama su svijetli dani", kazao je Krstović.

Takođe je predstavio razvojni program za opštinu i naglasio da su sva naselja u Zeti jednako važna i da imaju projekat za svako od njih kao sastavni dio kapitalnog segmenta razvojnog programa i ukazao na rješenja u dijelu agrarne reforme, valorizacije poljoprivredno-turističkih potencijala i unapređenja efikasnosti loklane administracije.

Naglasio je da je primarna obaveza nakon, sada već izvjesno osvojene pobjede, zaokružiti teritoriju Opštine – od Crkve Svetog Nikole i groblja u Matagužima što je, kako je rekao, oduvijek bila zetska teritorija do vrijednog zemljišta na Ćemovskom polju.

Prisutnima se, kako je saopšteno, obratio i poslanik Demokrata Momo Koprivica koji je kazao da je uvjeren da će i Zeta, poput Nikšića stati u red opština oslobođenih od vladavine DPS-a, te da će Zeta od 23. oktobra uzeti stvari u svoje ruke i oblikovati svoju budućnost prema interesima građana Zete, a ne prema interesima "tajkuna ili kriminalaca“.

Osvrnuo se na dva aspekta pobjede u Nikšiću, poraz DPS-a, i činjenicu da politički ishod u gradu pod Trebjesom nije zavisio od političkih subjekata koji uslovljavaju, ucjenjuju i skloni su izdaji, te poručio da će po toj matrici biti realizovana i velika pobjeda u Zeti.

Podsjetio je na sva zalaganja Demokrata kako bi bila obezbijeđena socijalna sigurnost građana, što su realizovali kroz set socijalnih zakona koji je usvojen na njihovu inicijativu.

Podsjetio je i na zalaganja i rezultate u sferi vladavine prava, kao i na uspjeh ostvaren usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zaključio je Koprivica.

Kandidat za odbornika, Novica Pejović, je najavio da će biti vraćen objekat napravljen za otkup poljoprivrednih proizvoda u Matagužima, završen put Golubovci – Mataguži, pokrenuta inicijativa i izrada planske dokumentacije za izgradnju gradske bolnice, regulisano pitanje autobuskog prevoza, te uloženo u poljoprivredu, stočarstvo i turizam.

"Idemo da vratimo Zeti oduzeto, da sređujemo puteve, vratimo šlepere i otkupne centre u Zetu, da vratimo cistijerne za otkup mlijeka, pravimo ribnjake, gradimo bolnicu, autobusku stanicu, hotele, dovodimo investitore...idemo da nam interesi Zete i Zećana budu na prvom mjestu“, poručiobE Pejović.

Bonus video: