Moračanin: Donijećemo novi imidž Budvi, izgradićemo biciklističke staze od Jaza do Buljarice i Brajića

Biciklističke staze, kako kaže, u tom gradu ne postoje, a građani koji vole zdrav život i biciklizam, a kojih nije mali broj svoja bicikla voze stazom predviđenom za šetnju

4533 pregleda 11 komentar(a)
Moračanin, Foto: GP URA
Moračanin, Foto: GP URA

Kandidatkinja za odbornicu sa liste "Može Budva, može Crna Gora" Slađana Moračanin kazala je da se nagomilani problemi u Budvi moraju rješavati.

"Zbog građana Budve 23. oktobra naša pobjeda nema alternativu. Nagomilani problemi se moraju riješavati, a mi znamo kako", poručila je Moračanin navodi se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Budva je, kako je kazala, savršeno mjesto za šetnju pored mora, ali je isto tako jako privlačno odredište za mnogobrojne ljubitelje vožnje biciklom.

Međutim dodaje da biciklističke staze u Budvi ne postoje, a građani koji vole zdrav život i biciklizam, a kojih nije mali broj svoja bicikla voze stazom predviđenom za šetnju.

"Jedan od projekata iz našeg izbornog programa je i izgradnja i obilježavanje biciklističkih staza na svim pozicijama od Jaza do Buljarice i do Brajića, gdje god prostor i plan to dozvoljava", saopštila je Moračanin.

Kako je istakla, vizija budvanske URE je da, pored obnavljanja već postojećih šetališnih staza i formiranja novih, kao i ozelenjavanja parkova, uđu i u projekat izgradnje savremene biciklističke staze koja će biti po svim standardima i normama.

"To bi bila jedna nova turistička ponuda našeg grada, privukla bi veliki broj turista i riješila potencijalnu opasnost koju u ovom trenutku predstavlja svaki bicikl na šetalištu po pješaka", kazala je Moračanin.

Oni su, kako kaže, spremni da formiranjem nove izvršne vlasti unesu inovacije i avangardna politika GP URA donijeće, kako kaže, novi imidž Budvi, onakav koji priliči perjanici turizma.

"Mi to možemo, jer Može Budva, može Crna Gora", naglasila je ona.

Bonus video: