Krapović: Funkcioneri DF Budva zloupotrijebili manifestaciju Dan širuna u cilju promocije

"Očigledno je da neki od njih i ne znaju mnogo o gradu u kojem se kandiduju pa im je tako nešto izgledalo primamljivo za najprizemniju političku eksploataciju i predizbornu manipulaciju"

8283 pregleda 14 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokrate Budva
Krapović, Foto: Demokrate Budva

Nosilac liste “Demokrate - Demos- Idemo ljudi”, Dragan Krapović, kazao je da su članovi Demokratskog front (DF) Budva zloupotrijebili Dan širuna u cilju promocije njihovog političkog subjekta.

"Naravno, to su uradili zloupotrebljavajući kako Opštinu Budva tako i lokalnu turističku organizaciju, što rade u kontinuitetu u ovoj političkoj kampanji", poručio je Krapović navodi se u saopštenju Demokrata Budva.

Iako, kako kaže, Opština i Turistička organzacija Budva ne bi trebalo da dozvole tako nešto, očigledno se desilo suprotno pa su lokalni funkcioneri i kandidati na listi DF-a "zagospodarili" Trgom slikara, i na zaprepašćenje mnogih započeli promotivne aktivnosti.

"Dan širuna, tradicionalna budvanska manifestacija, se nakon dvije godine pauze, sa velikim entuzijazmom, vratila na svoje najprepoznatljivije mjesto. I umjesto da svi zajedno uživamo u čuvenom događaju i lijepom programu, kolege iz Demokratskog fronta Budva su pokušale da bace sijenku na ovaj događaj odlučivši da zloupotrebe Dan širuna u cilju promocije njihovog političkog subjekta", kazao je Krapović.

Međutim, očigledno je, kako kaže, da neki od njih i ne znaju mnogo o gradu u kojem se kandiduju pa im je tako nešto izgledalo primamljivo za "najprizemniju političku eksploataciju i predizbornu manipulaciju".

Dodaje da je Budva uvijek znala da se odupre ovakvim pokušajima, a posljednji put kada je to pokušano sa ovom manifestacijom, to je uradio 2016. godine DPS i njihov tadašnji nosilac liste Srđa Popović, i tom prilikom je sa bedema spušten transparent, čija poruka mu je jasno stavila do znanja da tako nešto građani Budve neće tolerisati i nakon čega je DPS ubrzo i izgubio izbore.

"Poštovani sugrađani, sličnost ovih situacija dovoljno govori i bez moje detaljnije elaboracije. Želim posebno da čestitam ljudima i rukovodstvu KSR Širun na nepokolebljivom stavu da ne dozvole da Dan širuna, koji pripada svima nama i našim dragim gostima bude, bude politički žigosan", poručio je Krapović.

A kolegama, kako kaže, kojima je makar u paroli “Budva na prvom mjestu” je jasno poručeno da u ovim uslovima fešte u organizaciji KSR Širun neće biti, nakon čega su predstavnici DF-a pokupili štandove, led ekrane i promo materijal i iste odnijeli sa lokacije održavanja fešte.

Ističe Krapović da se to zove lokal-patriotizam, dostojanstvo i integritet, to su, dodaje, vrijednosti koje ću uvijek pozdraviti i za koje ću se bezrezervno boriti i to je slika slobodne i kosmpolitske Budve.

"Dragi moji sugrađani, čestitam KSR Širun na fenomenalno organizovanoj fešti,a vas pozivam da, svi zajedno, uživamo u ribi, vinu, ženskoj vokalnoj grupi Harmonija, našoj kultnoj Gradskoj muzici i fenomenalnoj klapi “Šufit” iz Splita", zaključio je Krapović.

Bonus video: