Striković: Abazoviću uručen počasni doktorat na neakreditovanom i kontroverznom univerzitetu

On je pozvao nezavisne novinare da istraže ovaj "kvazi" univerzitet i da predoče svoja saznanja

14588 pregleda 70 komentar(a)
Striković, Foto: SDP
Striković, Foto: SDP

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Adnan Striković, poručio je da je univerzitet u Ženevi, na kojem je Abazoviću uručen počasni doktorat, neakreditovani kontroverzni univerzitet iz 2009. godine.

"Abazoviću uručen počasni doktorat UMEF univerziteta u Ženevi. Radi se o neakreditovanom kontroverznom univerzitetu iz 2009.god.To što je obrukao sebe, neka je, ali obrukao je i državu, jer je tamo otišao u svojstvu Premijera CG. Skandalozno", napisao je Striković na Tviteru.

On je takođe pozvao nezavisne novinare da istraže ovaj "kvazi" univerzitet i da predoče svoja saznanja.

Poručio je da ima mnogo materijala za njih.

"Izmislili da je aktuelni austrijski predsjednik imao predavanje kad i Dritan"

Član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Nikola Rakočević kazao je da su iz Vlade "izmislili da je aktuelni austrijski predsjednik Aleksandar Van Der Belen imao predavanje kad i Dritan Abazović".

"U fingiranju značaja smijenjenog predsjednika Vlade Dritana Abazovića, nemajući nikakav opipljivi dokaz o 'prestižnosti' samoproglašenog Univerziteta, iz smijenjene Vlade su izmislili da je aktuelni austrijski predsjednik Aleksandar Van Der Belen imao predavanje kad i Dritan", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Kako je kazao, srušenoj Vladi se nije uklapao bivši predsjednik Austrije Hanc Fišer.

"Ne može ni najavljena audijencija kod Pape, koja je očigledno djelo istih lobista, neutralisati Abazovićevo 'akademsko' ugruvavanje u Švajcarskoj i anti-NATO i anticrnogorsko djelovanje u Crnoj Gori", istakao je Rakočević.

Bonus video: