Rakčević: Blok V ideal kako bi trebalo da razvijamo Podgoricu

To je, kako je rekao, najljepši kvart Glavnog grada, koji je projektovao legendarni Vukota Tupa Vukotić, jedan od najboljih arhitekata koje je Podgorica imala

4483 pregleda 16 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Nosilac izborne liste "Može Podgorica-ovo je naš grad" Luka Rakčević poručio je da je Blok V najljepši kvart Podgorice i da ga je projektovao jedan od najboljih arhitekata koje je naš grad imao, Vukota Tupa Vukotić.

Kandidati za odbornike te liste juče su se, kako se navodi u saopštenju Građanskog pokreta URA, družili sa građankama i građanima Bloka V i tom prilikom predstavili svoj program za ovaj dio grada.

Kazali su, kako navode, da je simbolični početak baš iz Bloka V podsjećanje na borbu koju je "Rakčević vodio da sačuva izgled Bloka V i spriječi izgradnju nebodera u jednom dijelu naselja".

“Ovo je najljepši kvart u Podgorici. Ovaj kvart je projektovao legendarni Vukota Tupo Vukotić, jedan od najboljih arhitekata koje je naš grad imao, dok je zgrade projektovao Mileta Bojović. Svaka zgrada imala je projekat svoje fasade, ovo je ideal kako mi želimo i kako bi trebalo da razvijamo Podgoricu i u drugim djelovima đe Podgorica nije izgrađena“, istakao je Rakčević.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i kandidatkinja za odbornicu, Ana Novaković Đurović, poručila je da će Podgorica biti grad svih građanki i građana, a ne samo malog broja privilegovanih.

Istakla je da joj je Rakčević pomogao da razumije šta znači voljeti svoj grad i truditi se da ga zaštitiš od devastacije i betonizacije svake parkovske površine.

Ministar bez portfelja i član GP URA Zoran Miljanić je istakao da je ova odbornička lista garant da će se štititi interesi ne samo grada već i cijele države.

Dodao je da borba za pravdu mora biti prioritet svih građanki i građana u Podgorici.

Poslanik i kandidat za odbornika Miloš Konatar ukazao je na to da Podgorica zaslužuje Luku, a Luka zaslužuje priliku da Podgoricu mijenja nabolje.

"Zato što je Luka podgoričko dijete, zato što voli Podgoricu, zato što je maturant podgoričke gimnazije i na kraju zato što je dobar i kvalitetan momak“, dodao je Konatar.

Bonus video: