Za budućnost Bara: Potrudićemo se da Bar postane regionalni centar za digitalne nomade

"Digitalni nomadi su sve više zainteresovani za Crnu Goru kao destinaciju, jer su im u Crnoj Gori manji troškovi, a osim toga naša država nudi i prirodne ljepote kao i pogodnu vremensku zonu, te dobru povezanost sa drugim evropskim gradovima"

1852 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koalicija "Za budućnost Bara - Maja Vukićević" saopštila je danas da će u skladu sa akcionim planom i Zakonom o strancima (digitalnim nomadima) koji je usvojen u Skupštini Crne Gore učiniti sve da Bar postane grad koji živi i zimi, a ne samo ljeti.

"Digitalni nomadi su sve više zainteresovani za Crnu Goru kao destinaciju, jer su im u Crnoj Gori manji troškovi, a osim toga naša država nudi i prirodne ljepote kao i pogodnu vremensku zonu, te dobru povezanost sa drugim evropskim gradovima", ističe se u saopštenju koalicije "Za budućnost Bara", koju je dostavio Opštinski odbor (OO) Demokratske narodne partije (DNP) Bar.

Koalicija "Za budućnost Bara - Maja Vukićević" je naziv liste Demokratskog fronta (DF) za lokalne izbore u Baru 23. oktobra

U saopštenju se dodaje da je Bar idealan grad za jedan takav projekat i modernizaciju turizma - kako ljeti tako i zimi.

"Digitalni nomadi su IT stručnjaci koji koriste popularne turističke destinacije - sa relativno nižim troškovima života - kao svoje primarne poslovne lokacije. Oni su mobilni i svake godine sve brojniji, imaju dosta finansijskih resursa i takav način života im je omogućio kontakte po čitavom svijetu. To su ljudi sa visokim primanjima, a priroda posla im omogućava da rade na daljinu, te iz tog razloga oni često putuju i mijenjaju lokacije", kazali su iz koalicije "Za budućnost Bara - Maja Vukićević".

Poručili su da su mnoge evropske države i gradovi ovu temu već ozbiljno razradili i da im takav turizam već donosi ozbiljne benefite.

"Zato ćemo se potruditi da po ugledu na mnoge evropske metropole, Bar postane regionalni centar za digitalne nomade. Tako ćemo unaprijediti turizam, potrudićemo se da naši gosti iz Bara posjećuju i druge crnogorske gradove, bićemo im na usluzi tokom čitavog njihovog boravka i sugurni smo da će naši turisti iz cijelog svijeta iz Bara da ponesu samo riječi hvale, jer Barani su uvijek bili dobri domaćini. U Baru postoji mnogo opštinskih kancelarija koje se ne upotrebljavaju, a od kojih planiramo da napravimo upotrebljiv prostor koji će biti na raspolaganju mladim barskim preduzetnicima, kao i našim gostima, digitalnim nomadima koji se odluče da posjete Bar. Da Bar živi svih 12 mjeseci u godini", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: