Dragović: Uradićemo sve da u saradnji sa resornim ministarstvom ponovo vratimo trajektnu liniju Bar - Bari

"More, planina Sutorman i jezero čine, kako kaže, sklad koji Baru omogućava da imaju sve predispozicije da razvijaju turizam 365 dana u godini"

2313 pregleda 1 komentar(a)
Dragović, Foto: SNP
Dragović, Foto: SNP

Kandidat za odbornika SNP- Temeljno za Bar, Vladimir Dragović, poručio je da bi svi turisti i posjetioci mogli da vide prelijepe pejzaže Sutormana, Crmnice i jezera, moraju sanirati važnu saobraćajnicu Bar – Sutorman – Virpazar.

"Bar je grad na dvije obale. Grad koji se naslanja na obalu Jadrana i grad koji se naslanja na prelijepo Skadarsko jezero. Između te dvije lijepe obale nalazi se planina Sutorman", rekao je Dragović, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

More, planina Sutorman i jezero čine, kako kaže, sklad koji Baru omogućava da imaju sve predispozicije da razvijaju turizam 365 dana u godini.

"Da bi tu ponudu svima omogućili, da bi svi turisti i posjetioci mogli da vide prelijepe pejzaže Sutormana, Crmnice i jezera, moramo sanirati važnu saobraćajnicu Bar – Sutorman – Virpazar. Uostalom na ovaj način djelimično bi izbjegli i ljetnji saobraćajni haos na dijelu jadranske magistrale", poručio je Dragović.

Tim će se, kako kaže, stvoriti nova perspektiva tog dijela Opštine naročito za razvoj bogatih prirodnih i poljoprivrednih resursa i turističkih potencijala zaleđa Sutormana i Crmnice što će, kako dodaje, doprinijeti razvoju sela tog kraja i razvoju etno, planinskog i jezerskog turizma.

Lista "Temeljno za Bar" zalagaće se, kako kaže, i za sanaciju puta Dobra voda – Mrkojevići – Sukobin kako bi se na taj način odgovorilo potrebama mještana i mnogobrojnih turista.

Ta lista će, kako ističe, uraditi sve da u saradnji sa resornim ministarstvom ponovo vrati trajektnu liniju Bar – Bari koja je bila sinonim za povezivanje ljudi, gradova, zemalja.

Bonus video: