Skenderi: Među prioritetima naše liste poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom u Budvi

"Od izbora do izbora slušamo razna obećanja i planove, a od realizacije ništa ne bude"

3848 pregleda 1 komentar(a)
Skenderi, Foto: GP URA
Skenderi, Foto: GP URA

Kandidat za odbornika sa liste "Može Budva, može Crna Gora", Admir Skenderi, poručio je da je među prioritetima njihove liste rješavanje dugogodišnjih problema osoba sa invaliditetom.

Poručio je, kako se navodi u saopštenju Građanskog pokreta URA, da će njihova pobjeda 23. oktobra u Budvi donijeti promjene kvaliteta života svih građanki i građana.

Dodaje da te promjene znače i uklanjanje barijera sa kojim se u Budvi susreću osobe sa invaliditetom.

"Od izbora do izbora slušamo razna obećanja i planove, a od realizacije ništa ne bude. Kao neko ko je dugo godina prepoznat kao borac za dostojanstven život osoba sa invaliditetom u Budvi, želim da, kao kandidat izborne liste "Može Budva, može Crna Gora" direktno utičem na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom”, saopštio je Skenderi.

Stoga je, kako kaže, u njihovom programu prioritet rješavanje dugogodišnjih problema osoba sa invaliditetom, među kojima je i nepristupačnost javnih površina i ustanova.

"To se mora mijenjati, kako bi u Budvi svi njeni stanovnici bili ravnopravni, kao i turisti koji je posjećuju", istakao je Skenderi.

Prema njegovim riječima nakon formiranja nove izvšne vlasti u Budvi, planiraće sredstva koja će pomoći osobama sa invaliditetom pri adaptaciji životnog prostora, radi njihovog lakšeg funkcionisanja.

"Građane koji do sad nijesu imali prilike ili su po raznim osnovama bili diskriminisani, šikanirani ili jednostavno nijesu "ispunjavali uslove", a žele i smatraju da svojim znanjem i sposobnostima mogu da doprinesu produktivnosti u funkcionisanju lokalne samouprave, pozivam da nas podrže i da nam se pridruže”, zaključio je Skenderi.

Bonus video: