Maraš: Građani Zete zaslužuju novi samostalni Dom zdravlja

Rekao je da je Zeta bogata i jer ima zavidan broj ljekara, kao i visokoobrazovanog medicinskog kadra koji bi, kako tvrdi, bio voljan da nastavi svoj radni angažman i posveti se unaprjeđenju zdravlja svih stanovnika te Opštine

2677 pregleda 2 komentar(a)
Maraš, Foto: Demokratska partija socijalista
Maraš, Foto: Demokratska partija socijalista

Pitanje rješavanja problema zdravstvene infrastrukture na teritoriji opštine Zeta jedno je od prioriteta Koalicije “Prava stvar, Dokazano za Zetu – DPS, SDP, SD”, poručio je kandidat za odbornika te liste Perica Maraš

Građani Zete u novoj samostalnoj opštini zaslužuju i novi samostalni Dom zdravlja koji će, kako je rekao, prostorno, kapacitetski i kadrovski biti svojevrstan zdravstveni centar Zete.

"Razvoj opštine, natalitet i struktura stanovništva, njihove potrebe za zdravljem i kvalitetom života obavezuju nas da se, kako je rekao, potrudimo da samostalni novi Dom zdravlja Zeta drastično poveća broj zaposlenih izabranih doktora za djecu, žene i odrasle", kazao je Maraš navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Dodaje da je Zeta bogata i zbog činjenice da ima zavidan broj ljekara, kao i visokoobrazovanog medicinskog kadra koji bi, kako tvrdi, bio više nego voljan da nastavi svoj radni angažman i posveti se misiji unaprjeđenja zdravlja svih stanovnika Zete.

"Oni će sa zadovoljstvom raditi ovaj najhumaniji i plemeniti posao među svojim Zećanima u svojoj Opštini", istakao je Maraš.

Na svakih 2.000 građana dolazi jedan tim, kako kaže, izabranog doktora kao i sve pripadajuće službe, centri i jedinice.

"Obećavamo da će Zeta dobiti dovoljan broj medicinskog osoblja, svih zdravstvenih službi, centara i jedinica koje joj pripadaju", poručuje Maraš.

Jasne su im, kako kaže, potrebe Zete za zdravstvenim sadržajem i one su glavni putokaz razvoja Opštine i zdravstva u njoj.

Poručuje da će u okviru novog samostalnog Doma zdravlja Zeta biti dostupni svi sadržaji koji su obavezni po zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

"Od nove laboratorije, rentgena, mamografa, ultrazvuka, preventivnih programa, specijalističkih konsultantskih internističkih, očnih i drugih ambulanti, sanitetskog transporta, kućnog liječenja, savjetovališta za mlade, za dijabetičare, kao i sve patronažne usluge koje su potrebne svima, a posebno starijim stanovnicima Zete", kazao je Maraš.

U svakom selu i svakom dijelu opštine, ma gdje se, kako dodaje, nalazio svaki građanin će biti siguran da u svakom momentu može dobiti najkvalitetniju i najbržu medicinsku njegu i pomoć.

Rad novog samostalnog Doma zdravlja proširiće kaže na 24 h, a prostorne kapacitete će povećati u skladu sa proširenjem djelatnosti.

"Samostalnost opštine kroz samostalnost novog Doma zdravlja Zeta je najbolja potvrda ispravnosti ove istorijske odluke koja će donijeti mnogo bolju, bržu i dostupniju zaštitu zdravlja i života građana Zete svih generacija", zaključio je Maraš.