Dragišić: DPS se Virpazara i Crmnice sjeti samo kad su Dani vina i ukljeve

"Nova vlast na čelu sa Demokratama, Pokretom Evropa Sad i Ujedinjenom Crnom Gorom imati pune ruke posla, odakle god da krene"

4663 pregleda 1 komentar(a)
Dragišić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragišić, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) sjeti se Crmnice i Virpazara samo kad su Dani vina i ukljeve, a Virpazar sa svojim ogromnim turističkim potencijalom može stati ruku pod ruku sa najelitnijim destinacijama, što se prirode i geografskog položaja tiče, poručio je Nikola Dragišić, kandidat koalicije "Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar" na izborima u toj opštini 23. oktobra.

On je u saopštenju Demokratske Crne Gore naglasio da takvu sliku narušavaju brojni problemi koji muče mještane, demotivišu turiste i ruže sliku Vira, koji treba da služi za ponos našoj državi.

"Jedan od najvećih problema je taj što u toku turističke sezone nedostaje ogroman broj parkikng mjesta, pa turisti nerijetko Virpazar zaobiđu ili nastave dalje", dodao je Dragišić.

Dodaje da se u cjelokupan ambijent Virpazara ne uklapaju štandovi, kao i stara auta koja služe kao promotivna mjesta za razgovor sa turistima i iznajmljivanje brodića za krstarenje Skadarskim jezerom.

"A ulazak u Virpazar je jako nebezbjedan, pa se često dešavaju saobraćajne nezgode, nerijetko sa najgorim ishodom", naglasio je Dragišić.

Širok dijapazon problema koje se ne rješavaju godinama, kaže Dragišić, mogao bi se naći u sabranim djelima, zbog njihove obimnosti.

"Vrijedi nabrojati i spomenuti i nepostojanje pješačke staze kod željezničke stanice, nepostojanje dječijeg igrališta i sportskih terena, loši putevi ka Crmnici, loše vodosnabdijevanje, naplaćivanje prolaska kroz tunel Sozina za Crmničane itd", naveo je.

Istakao je da će, kako kaže, nova vlast na čelu sa Demokratama, Pokretom Evropa Sad i Ujedinjenom Crnom Gorom imati pune ruke posla, odakle god da krene.

"Za svaki od ovih nedoststaka imamo spremno valjano rješenje, pa ćemo obezbijediti novi parking prostor preko puta restorana Crmnica. Pronaći ćemo rješenje za štandove na kojima mještni izlažu svoje proizvode. Osvijetlićemo ulazak u Virpazar i time doprinijeti njegovoj bezbjednosti u mjeri mogućeg", kaže Dragišić.

Svaki od narednih problema, ističe, rješavaće jedan po jedan po prioritetima.

"I pokazati da je sve moguće ukoliko postoje kvalitetni ljudi, koji će domaćinski da brinu o svakom dijelu naše opštine", zaključio je Dragišić.

Bonus video: