Martinović: Abazović obmanuo građane Kolašina; Šćepanović: Izjava premijera izazvala zabunu

Martinović je predsjednicu Opštine Kolašin Martu Šćepanović pitao i "da li, prilikom intenzivnog asfaltiranja seoskih puteva, ovih dana, prema nekim mještanima ima diskriminacije"

12319 pregleda 16 komentar(a)
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Kolašin Vladimir Martinović pitao je kolašinsku izvršnu vlast "da li znaju šta je s milionom eura, koje je za Kolašin obećao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, jer tog novca u rebalansu budžeta nema".

On je na jučerašnjoj sjednici SO konstatovao da je "Abazović obmanuo građane Kolašina".

Martinović je predsjednicu Opštine Kolašin Martu Šćepanović pitao i "da li, prilikom intenzivnog asfaltiranja seoskih puteva, ovih dana, prema nekim mještanima ima diskriminacije".

"Ne smeta mi što ste sve mašine stavili u pogon, to neće opredijeliti izborni rezultat. Da li vi smatrate da se sve radi ravnopravno i kako treba? Da li su aršini jednaki, jesu li svi građani ravnopravni?", pitao je on.

Šćepanović je objasnila da je "izjava premijera izazvala zabunu kod građana".

"U mjesnim zajednicama nas ljudi pitaju kako to da nemamo novca, a prebačeno nam je na račun milion eura. Naravno da nije niti Kolašinu niti, koliko ja znam, ni jednoj drugoj opštini kojoj je obećano. Ali, jeste u izradi nacrta rebalansa budžeta Opština dobila akt od kabineta premijera s upitom koji bi projekti prema našem mišljenju trebalo da se nađu u kapitalnom budžetu. Mi smo predložili infrastrukturu za MOSI i Ulicu Boška Rašovića. Međutim, ti projekti se nijesu našli u rebalansu", kazala je ona.

Sredstva koja su opredijeljna za afaltiranje, rekla je Šćepanović, dobijena su od Uprave javnih radova, a to je iznos oko 100.000 eura.

Ona je pojasnila da je procedura tendera dugo trajala, a ugovor sa izvođačem radova je sklopljen 10. avgusta.

Zbog brojnih poslova po Crnoj Gori, tvrdi ona, izvođač je u Kolašin stigao sa zakašnjenjem, pa se zbog toga asfaltira u ovo doba.

"Ovdje sezona za puteve i asfaltiranje traje dva-tri mjeseca, pa ne možemo da biramo vrijeme. Trudimo se da u najhitnijem roku saniramo sve. Opština Kolašin ima preko 500 kilometara puteva. Jesu mašine na terenu, da, asfaltira se, ne možemo birati trenutak kada ćemo raditi, jer život ne staje zbog raspisanih izbora. Grabimo svaki lijepi dan… Namam podatke da je bilo ko diskriminisan, prioritete smo određivali na osnovu potreba koje su saopštili iz mjesnih zajednica. Sve je transparetno, a svu dokumentaciju mogu da ponudim na uvid", kazala je ona.

Šćepanović je zahvalila Martinoviću na amandmanima na rebalans budžeta, koji su omogućili dio novca za realizaciju projekta Ulice Boška Rašovića i sportske infrastrukture.

Bonus video: