Rašović: U Podgorici besplatan javni prevoz za penzionere, đake, studente, sveštenike...

"Insistiraćemo na ukidanju svih oblika diskriminacije u Crnoj Gori, po bilo kom osnovu"

3991 pregleda 12 komentar(a)
Rašović, Foto: Svetosavska
Rašović, Foto: Svetosavska

Svetosavska insistira da se u glavnom gradu Crne Gore omogući besplatan javni prevoz za penzionere, sveštenike, đake, studente, korisnike socijalne pomoći i osobe sa invaliditetom, poručio je Milorad Rašović, šef medijskog tima i odbornički kandidat ove političke partije na izborima u Podgorici, 23. oktobra.

"Naš predlog jeste politički originalan u ovoj kampanji, ali se istovremeno, pozivamo na dio komparativnih iskustava u razvijenijim društvima koja svoj socijalni ambijent uređuju i pospješuju i ovakvim benefitima za osjetljive djelove populacije", dodao je Rašović u saopštenju Svetosavske.

Naveo je da Svetosavska smatra da svaka od društvenih struktura za koju predlažu povlasticu korišćenja besplatnog javnog prevoza u gradu u punoj mjeri zaslužuje takav tretman.

"Dio njih zbog ranjivosti socijalnog položaja, a dio zato što, u najmanju ruku, prirodom posla, moraju imati višak poštovanja i povlašćen status", kaže Rašović.

U ovoj partiji smstraju, kako piše u saopštenju, da pripadnici najstarije populacije trebaju zahvalnost ovoga društva koja se može efikasno očitovati, između ostalog, i kroz ovaj predlog.

"Takođe, i oni pred kojima je budućnost, mogućnosti da sjutra doprinesu napretku države i koji treba da odlučuju o kolektivnoj sudbini i donose strateške odluke, očekuju stimulans", istakao je Rašović.

Dodaju i da će insistirati na ukidanju svih oblika diskriminacije u Crnoj Gori, po bilo kom osnovu.

"Borićemo se za punu društvenu integraciju osoba sa invaliditetom. Vjerujemo da je predloženi model koji pospješuje mogućnosti ove socijalno ranjive grupe ljudi, značajan simboličan iskorak u dostizanju inkluzivnosti na kojoj u posljednje vrijeme insistiraju brojni politički subjekti, ali, nažalost, niko ne povlači konkretne korake da se to u praksi i ostvari", zaključio je Rašović.

Bonus video: